womenblogger-2 Blogovanje je počelo kao sredstvo izražavanja ličnog mišljenja, a onda je postepeno postalo sredstvo za publicitet zvezda i paparaca a na kraju čak i online poslovanje. S obzirom da je marketing postajao sve konkurentniji, kampanje kroz Web su obezbedile da blogovanje postane pravi hit.

Blogovanje je prešlo dug put od jednostavne web stranice do izuzetno sortiranog i čitanog sadržaja na Web-u. Postoji mnogo koristi od blogovanje za male i velike kompanije, pa čak i za pojedinca koji bi blogovao od kuće. Istraživanja pokazuju da ljudi više veruju kompanijama koje imaju tendenciju da se uključe u blogovanje.

Izgradnja Brenda: Blog možete da iskoristite kako bi izgradili svoj brend,gledajući sa radošću kako vaš brend napreduje ka cilju, sa svakim sledećim postom bivajući sve popularniji.

Komunikacija sa publikom: Blog je sjajna stvar za komunikaciju sa publikom. U toj komunikaciji vi možete ponuditi neke novosti na preimer oko novog proizvoda a vaša publika da svoje mišljenje i komentare oko toga. Na taj način unapređujete uzajamno razumevanje između vas i vaših klijenta. Takođe, koristeći blog za interekciju sa korisnicima možete čak dobiti i ideju o pravljenju proizvoda po želji vaše publike.

Poboljšanje odnosa sa javnošću: Vrlo interesantna stvar za svako poslovajne. Ne možete ići od vrata do vrata i prezentovati svoj brend tako efikasno kao što to možete sa blogom. Izgradnja odnosa sa javnošću, pre svega sa vašim klijentima je ključ za svaki uspešno poslovanje.

Lak način izgradnje reputacije: Slika brenda u javnosti je veoma bitan deo e-trgovine i svih ostalih vidova poslovanja. Kada imate problema sa ispunjavanjem zahteva kupaca, loše pkritike mogu bukvalno da potope vaše poslovanje. Vaša reputacija biva narušena a na današnjem online tržištu to je nešto što svakako treba da izbegnete. Blogovanje o pitanjima i problemima i uključivanje publike u takvu otvorenu raspravlju može da vam pomogne da bezbedno plovite kroz takve uspone i padove.

Search engine marketing: Blogovanje je sjajan način da dobijete organski web promet i prilika da komunicirate na neposredan način sa svojim klijentima.

Blog je besplatan: Za blog vam netreba novac, postoje besplatne platforme poput Bloger-a, WordPress-a, koji vam besplatno pružaju i naziv domena i hosting. Pa zašto to onda ne iskoristiti?

Promocija kompanija ažuriranjem vesti: Na svom blogu možete da postujete novosti kompanije, bilo da se radi o novom proizvodu, budućem pravcu kompanije, o novim ponudama i uslugama ili o nekom istraživanju u kom vam je potrebno učešće publike, blog je prava stvar za to.

Blogovanje je odličan način promocije poslovanja ali u zadnje vreme je i veoma popularan način zarade na Internetu. Mnogo korisnika Interneta se odlučuje da blog koriste upravo kao način da dođu do online zarade. Njegove prednosti su što je besplatan a za ažuriranje vam je potreban kompjuter i Internet konekcija. Online zarada blogovanjem od kuće, u svoje slobodno vreme, je vrlo lak način da sebi obezbediti dodatnu zaradu.