Adobe izdao novi, eksperimentalni alat za konvertovanje Flash-a u HTML5, pod kodnim imenom Wallaby.

Wallaby je AIR aplikacija koja vam omogućava programerima i dizajnerima brzo i jednostavno konvertovanje Flash Professional fajlova u HTML5. Kompanija Adobe se posebno nada da će ovaj alat olakšati dizajnerima i programerima da svoj sadržaj sada lakše prebaće na iOS uređaje kao što su iPhone i iPad.

Wallaby je dostupan za preuzimanje a kompanija Adobe traži od programera i dizajnera da ga preuzmu, probaju, pogledaju kako izgleda HTML5 kod, i daju svoje mišljenje kroz povratnu informaciju.

Adobe je u posljednjih godinu dana pokušavao da artikuliše svoju poziciju sa Flash-om. Ukratko, kompanija oseća još uvek ima mesta u trenutnom tehnološkom i kreativnog prostoru za Flash, ali ne misli da postojanje Flash-a ili HTML5 isključuje jedno drugo.

Sa više od 3 miliona Flash programera u kreativnoj zajednici, Adobe i dalje traži nove načine kako bi im pomogao da iskoriste svoje postojeće veštine i da njihov sadržaj bude dostupan najširoj mogućoj publici. Odgovor korisnika na Wallaby omogućiće kompaniji Adobe da bolje razume koja vrsta inovacija je potrebna za naše dugoročne investicije u Flash i HTML5 tehnologiju,

izjavio je predstavnik kompanije Adobe na konferenciji za novinare.

Ovaj video je demonstracija konvertora Wallaby pokazana prošle jeseni.