blackknight-facebook Warner Bros se očito nada da će privući nove obožavatelje nudeći filmovi za gledanje na Facebook-u.

Filmski studio najavio je da će početi testni program koji će nuditi filmove za prodaju ili najam za kratko razdoblje kroz svoje fan stranice na Facebook-u.

Od sada će korisnici Facebook-a uz pomoć Facebook Credits-a, moći unajmiti film “The Dark Knight” putem fan stranice Warner Bros.-a. Film se može unajmiti za 30 Facebook Credits ili 3 dolara i biti će dostupan 48 sati za gledanje preko njihovih Facebook naloga.

Facebook Credits je alternativna mogućnost plaćanja za više od 150 igara i aplikacija koje se nalaze na društvenoj mreži. Podržan je od strane mnogih igrara poput FarmVille i Mafia Wars, kao i Bejeweled Blitz i Madden NFL Superstars. Većina naslova i dalje dopušta igračima da plaćaju sa kreditnim karticama, ali se Facebook nada da će u skorijoj budućnosti korisnici kupovati sve virtualne robe sa Credits.

“Facebook je postao dnevna destinacija stotinama milijuna ljudi diljem svijeta. Omogućujući dostupnost naših filmova putem najpopularnije društvene mreže Facebook, prirodan je nastavak razvijanja naše digitalne distribucije. Ovaj način omogućuje korisnicima jednostavan i prikladan način gledanja i uživanja u našim filmovima,

istaknuo je u priopćenju Thomas Gewecke, predsjednik Warner Bros Digital Distribution.

Korisnicima koji će gledati film omogućeno je da pauziraju film, gledaju ga u full-screenu, te nastave gledati gdje su stali nakon što se ponovo logiraju na Facebook. Moguće je i pisanje komentara, te interakcija sa prijateljima na mreži prilikom gledanja filma.

Program je trenutno dostupan samo za prostor SAD-a a novi naslovi će se redovito dodavati u narednim mjesecima, navode iz kompanije Warner Bros.

Facebook je defintivno magnet i izazov za sva poslovanja. Još malo pa će nam samo Facebook nalog trebati a sve ostalo ćemo imati na mreži, plaćenje, igrice, filmovi i sve ostalo.