Sleep-girl-computer-small Ako imate problema spavanjem za to treba da krivite sve gadgete koje koristite. Nevjerojatnih 95 posto Amerikanaca koristi neku vrstu tehničkog uređaja sat vremena prije nego što odu na spavanje, navodi se u rezultatima ankete koju je sproveo National Sleep Foundation. Organizacija navodi da Amerikanci pale svoje televizore, mobitele, računala ili video igre prije spavanja i to minimalno nekoliko noći u tjednu."

Problem je taj što korištenje tehnologije prije spavanja može negativno utjecati na sposobnost osobe da zaspi i da spava onoliko vremena koliko je potrebno.

Ovo istraživanje otkriva da su ekrani koji emitiraju svijetlo u satu prije spavanja itekako povezani sa problemom spavanja,

navodi Dr. Charles Czeisler, profesor na Harvard Medical School.

Korištenje tehnologije u krevet može utjecati na više toga a ne samo na san, ističu znanstvenici.
Također, korištenje tehnologije prije spavanja može imati među mlađim naraštajima ozbiljne posljedice po fizičko zdravlje, kognitivni razvoj i ostalo.

Izloženost svjetlu noću ometa naš biološki sat i utječe na ciklički ritam koji se razvija tijekom stotina milijuna godina evolucije koje su bile bez svjetla noću. Svjetska zdravstvena organizacija je već klasifikovala rad u noćnim smjenama kao visok stupanj rizika od raka,

navode istraživači sa University of Haifa.