11x0320n81aatt AT&T je upravo objavio da je postigao konačan dogovor sa Deutsche Telekom oko kupovine T-Mobile SAD za 39 milijardi dolara u gotovini i dionicama. U priopćenju za tisak, AT&T je naveo da je ugovor odobren od strane Borda Direktora obje tvrtke.

Ako posao dobije regulatorno odobrenje, AT&T će postati najveći wireless provider u Sjedinjenim Američkim Državama. Tvrtka navodi da će ova transakcija omogućiti da prošire svoju 4G LTE mrežu na 95% stanovništva u Sjedinjenim Državama.

Američke patriotske će biti zadovolne sa ovom objavom da će T-Mobile USA i biti američka tvrtka, a ne Njemačka telekom tvrtka koja se ironično naziva T-Mobile USA. Međutim, ako želite koristiti GSM telefon, nećete imati mnogo izbora ako se ovaj posao ostvari. U priopćenju za tisak kompanije AT&T se naglašava kako će američko tržište će i dalje biti konkurentno, čak i nakon ovog posla:

Američka wireless industrija je jedno od najvažnijih i najkonkurentnijih tržišta u svijetu i tako će i ostati nakon ovog posla. SAD je jedna od rijetkih zemalja u svijetu gdje velika većina potrošača može birati između pet ili više bežičnih usluga na lokalnom tržištu. Na primjer, u 18 od prvih 20 američkih lokalnih tržištima, postoji pet ili više wireless usluga. Lokalno tržišno natjecanje eskalira među većim kompanijama, onima sa nižim cijenama i nekoliko regionalnih bežični igrača koji imaju šire nacionalne planove. Ova intenzivna konkurencija samo raste sa gradnjom novih 4G mreža i dolaskom novih tržišnih sudionika.