Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Google optužio Kinesku Vladu da blokira njegov Gmail servis

2 0 komentara

240-google-vs-china Google optužuje Kinesku Vladu da blokira njegov Gmail servis u zemlji, sa metodama koje se čine kao da je problem pristupa u Google-u.

U posljednjih nekoliko tjedana, korisnici Interneta u Kini su prijavili velike poteškoće sa posjetom Gmail stranici, postujući na microbloging servisima da je e-mail usluga ili spora ili nedostupna.

Google je odgovorio optužbama da je Kineska Vlada odgovorna za problem sa pristupom.

Ne postoji tehnički problem na našoj strani. Izvršili smo sve provjere i utvrdili da Vlada blokada naš servis tako da izgleda kao da je problem na našoj strani,

izjavio je glasnogovornik kompanije Google.

Blokiranje Gmail-a se podudara sa nedavnim Kineskim naporima na suzbijanju bilo kakvog pominjanja "Jasmine Revolution", koji je počeo kao online poziv Kineskom narodu na prosvjede protiv Vlade.

Iako Kineska Vlada redovito blokira politički osjetljiv sadržaj, stručnjaci navode da je cenzura pojačana u posljednjih nekoliko tjedana. Riječ "Jasmine" i pojmovi koji se odnose na protuvladine prosvjede na Bliskom Istoku više se ne mogu tražiti sa mikroblogova u zemlji. Kineska Vlada je također odgovorila uhićenjam aktivista, uznemiravanjem stranih novinara i uvođenjem jakih policijskih snage kako bi se spriječili mogući nemiri.

Kompanija Google odavno ima probleme sa Kineskom Vladom, uzrokovani Google-ovim odbijanjem da se povinuje njihovom zakonu o cenzuri, što je uzrokovalo da svoju tražilicu premjesti u Hong Kong kako bi izbjegli cenzuru.

Trenutni problemi sa pristupom Gmail-u sa dodati na rastući popis Google proizvoda koji su blokirani ili djelomično blokiran u zemlji. Korisnici više nemogu pristupiti YouTube ili Blogger-u. Google Maps-u također prijete sankcije Kineske Vlade ako tražilica ne dobije sve potrebne dozvole do kraja srpnja.

Google trenutno ima 19,6 posto udjela na tržištu što je pad sa 35 posto koliko je imao krajem 2009 godine. Ostale društvene mreže kao što su Facebook i Twitter su također blokirani. Kao rezultat toga, Kineski korisnici su prešli na domaće društvene mreže koje podliježu strogim Kineskim pravilima cenzure.

Written by admin

21 Marta, 2011 at 11:47 am

Objavljeno u Generalno,Google

Tagovano sa , , ,

2 0 komentara to 'Google optužio Kinesku Vladu da blokira njegov Gmail servis'

Predplati se na komentare sa RSS or TrackBack to 'Google optužio Kinesku Vladu da blokira njegov Gmail servis'.

  1. […] Ministarstvo Inostranih Poslova je odbacilo tvrdnje kompanije Google da je Peking uzrok problema pristupa njegovom e-mail servisu u […]

  2. […] Kineske vlasti povremeno povećava razinu Internet cenzure kada se pojave neka osjetljiva pitanja za njih. Prošle godine se dogodila slična stvar kada je upućen online poziv Kineskom narodu da izađe na prosvjede. Nakon toga, Google je optužio Kinesku vladu za cenzuru i onemogućavanje pristupa Gmail-u. […]

Ostavi komentar