carlos-slim-bill-gates-warren-buffett Forbes će izdati svoj popis milijardera za 2011 godinu u srijedu i ne postavlja se pitanje da li su Bill Gates, Warren Buffett i Carlos Slim, na vrhu popisa na kojem su već posljednjih pet godina.

Prema izvještajima, Bill Gates, koji je mjesto najbogatijeg čovjeka svijeta izgubio prošle godine od strane meksikanca Carlos Slim-a, neće se vratiti na prvo mjesto jer je skoro trećinu svog bogastva dao u svoju dobrotvornu zakladu, Bill i Melinda Gates Foundation.

Bogatstvo Bill Gates-a se trenutno procjenjuje na oko 49 milijardi dolara, što je manje od 60 milijardi dolara koliko ima Carlos Slim, ali je još uvijek ispred Warren Buffett-a kojiima 47 milijardi dolara. Prema navodima stručnjaka, da Bill Gates nije dao novac u svoju dobrotvornu zakladu, sada bi bio najbogatiji čovjek planete sa 88 milijardi dolara.

Prošle godine Forbes je na svom popisu milijardera za 2010 godinu stavio Bill Gates-a na drugo mjesto sa bogatstvom od 53 milijarde dolara, dok je Carlos Slim bio na prvom sa 53,5 milijardi dolara, i to je bio drugi put da je Biil Gates izgubio prvo mjesto od 1995 godine.