youtube YouTube je kupio web video produkciju Next New Networks, kako bi pomogao saradnicima da prave što uspešnija videa.

Next New Networks će biti laboratorija za eksperimentisanje i inovacije sa YouTube-om, uz tim koji radi sa različitim partnerima koji imaju svoj sadržaj na YouTube i novim talentima koji su tu da im pomognu da uspeju na YouTube-u, izjavio je Google filijala na svom zvaničnom blogu.

Next New Networks tim je izgradio efikasnu platformu za razvoj, pakovanje i izgradnju publike širom originalnog web video programiranja, privlačeći više od dve milijarde pregleda i šest miliona pretplatnika širom svoje partnerske mreže kanala, izjavio je YouTube. Kompanija je osnovana 2007 godine u Njujorku.

Finansijski detalji ove kupovine nisu saopšteni.

YouTube takođe radi na formiranju novog tima, pod nazivom YouTube Next, koji će biti usmeren na daji podsticaj kreatora i rast partnerske mreže. Novi tim će početi seriju YouTube Next brendiranih programa i usluga, koje će graditi na dosadašnjim partnerskim programima, kao što je Partner Grants Program.

YouTube navodi da ova kupovina Next New Networks i stvaranje nove grupe ne menja fokus kompanije na tehnologiju platforme za kreatore, ostavljajući kreiranje video zapisa svojim partnerima.

YouTube takođe navodi da je njen partnerski program porastao na 15.000 partnera prošle godine, a broj partnera čija online zarada prelazi 1.000 dolara mesečno porastao je za 300 odsto od početka 2010 godine.