HubSpot-logo HubSpot, firma koja izrađuje veliki broj softverskih proizvoda koji služe da pomognu malim i srednjim kompanijama da kvalitetnije iskoriste mogućnosti koje pruža digitalni marketing kao što su optimizacija za Internet pretraživače i društveni mediji, objavila je da je podigla 32 miliona dolara investicija od Sequoia Capital, Salesforce.com i Google Ventures.

Interesantno je to da je Google investirao, jer HubSpot pomaže drugima da budu bolje pozicionirani na stranicama rezultata pretrage a u poslednje vreme smo videli da Google na tom polju pravi određne rezove promenama u svom algoritmu za pretragu.

Prema nekim procenama vrednost kompanije se kreće oko 200 miliona dolara.

Slažemo se sa uverenjem HubSpot-a da su pretraživači, socijalni mediji i mobilni uređaji fundamentalno promenili način na koji poslovanje treba da se prezentuje tržištu. Mi smo oduševljeni da podrži njihove napore da pomognu hiljadama malih i srednjih kompanija da dođu do potencijalnih klijenata,

navodi u saopštenju za javnost Google Ventures partner Rich Miner, koji se pridružio kompaniji kada je kupio mobilni startup koji je kasnije postao Android.

Kompanija HubSpot, je osnovana 2006 godine i kompanijama nudi softverski pakt koji im pomažu da privuku više posetilaca na svoje web stranice a zatim ih pretvore u kupce. Alati rade sve, od pomoći pri optimizaciji odredišne stranice, blogu, upravljanje e-mail kampanjama, praćenje lead-ova i ostalo. Kompanija takođe nudi SEO alate za analizu strana, praćenje ključnih reči i analizu dolaznih linkova. Kompanija HubSpot ima više od 4.000 klijenata.