youtube-logo YouTube monetarizira preko 2 milijarde video prikaza tjedno, globalno. Dakle, slijedite YouTube partnere koji zarađuju taj novac. Oni uključuju već dokazane medijske kompanija kao što su Sony Pictures i Universal Music Group, nove medijske kompanija kao što su Mondo Media i Machinima kao i YouTube web hit-makere, korisnike koji su kreirali vrlo popularne YouTube video sadržaje.

Kao primjer, pogledajmo Next New Networks, neovisnu video produkcijsku tvrtku sa sjedištem u New Yorku koju je prošlog tjedna kupio YouTube. Tvrtka stoji iza dva najgledanija YouTube videa u 2010 godini a očekuje se da dođe do značajnih prihoda od oglašavanja s obzirom da imaju 2 milijarde pogleda i više od 5 milijuna pretplatnika. To je razlog zbog kog se Google odlućio da plati nešto manje od 50 milijuna dolara za ovu tvrtku.

Kako je tvrtka Next New Networks postala uspješna u video marketing, i ono što je još važnije, što je to što vi možete naučiti od ovog njihovog uspjeha?

Ako niste još vidjeli dva najledanija YouTube videa u 2010 godini, “Bed Intruder Song” Gregory Brothers i “Key of Awe$ome: Tik Tok Keshia Parody: Glitter Puke” Barely Political, jednog od više od 60 nezavisnih producenata koji su ušli u partnerski odnos sa Next New Networks.

“Bed Intruder Song” trenutno ima više od 74,6 milijuna pregleda.

“Tik Tok Keshia Parody: Glitter Puke” ima više od 68,3 milijuna pregleda.

Ben Relles, koji je vodio programiranje i razvoj Next New Networks, navodi das u postojale tri ključne točke ovog uspjeha.

Davanje prioriteta novim talentima za novi medij: U prosincu 2009 godine, Next New Networks je pokrenula svoj Next New Creators program i u roku od godinu dana je imala više od 65 najboljih kreatora u usponu, uključujući i Gregory Brothers. Ovi Next New Creators već predstavljaju više od 50 posto mjesečne gledanosti tvrtkinih popularnih, nagrađivanh mreža.

Dosljedno programiranje, a ne samo viralni hitovi: Oba, The Gregory Brothers i The Key of Awesome redovito i dosljedno stvaraju nove epizode kako bi povećali bazu korisnika. Gregory Brothers sada ima više od 810.000 YouTube pretplatnika, a Barely Political koji stoji iza The Key of Awesome, ima više od 1.250.000 pretplatnika.

Optimiziranje za ono kako publika gleda online: Next New Networks povećava broj pretplatnika, rezultate pretraživanja i srodnih videa, fokusirajući se na veliki paket u kom se nalazi brandiranje, meta podaci i thumbnails koji se ističu u pretrazi i rezultatima srodnih videa, a također uključuju i pozive na akciju u programiranju i paketu koji navode gledatelje da postanu YouTube, e-mail ili pretplatnici društvenih mreža.

Osim toga, postoje i drugi faktori koji stoje iza njihovog uspjeha. Na primjer, Next New Networks imala još dva masivna utjecaja na rast publiku u 2010 godini. To su postigli efikasnom ​​unakrsnom promocijom epizoda i kanala pomoću alata kao što su YouTube, kao i povećanjem gledanosti koje dolazi sa mreža za djeljenje sadržaja kao što su Facebook i Twitter.

YouTube na svom blogu navodi da mnogi od njegovih više od 15.000 partnera diljem svijeta zarađuje dovoljno novca radeći ono što vole, kako bi kupili novu kuću ili napravili karijeru izvan svojih videa. U stvari, broj partnera koji zarađuju preko 1000 dolara mjesečno porastao je 300% od početka 2010 godine, i sada imamo stotine partnera koji imaju šestocifrenu zaradu na godišnjem nivou.