radian6 Cloud computing tvrtka Salesforce, stekla je društveno medijsku platformu za praćenje Radian6 za oko 276 milijuna dolara u gotovini i 50 milijuna dolara u dionicama, objavile su obje tvrtke.

Osim toga, oko 10 milijuna dolara u dionicama i 4 milijuna dolara u gotovini će biti izdano osnivačima (kao dio uvjeta za stjecanje prava u roku dvije godine). Stjecanje je odobreno od Borda Direktora Radian6 kao i dioničara, a očekuje se da se kompletan posao završi do 31. srpnja 2011 godine, uz uobičajene uvjeta prilikom zatvaranja.

S Radian6, Salesforce.com je dobio tehnologiju i tržišnog lidera u praćenju društvenih medija,

naglasio je predsjedavajući i izvršni direktor kompanije Salesforce, Marc Benioff.

Ovo je treća velika akvizicija u posljednjih nekoliko mjeseci za Salesforce. Kompanija je stekla Ruby Heroku Cloud platformu za 212 milijuna dolara u prosincu a u istom mjesecu, Salesforce je stekao i Etacts, koja se bavi upravljanjem kontaktima, za neobjavljen iznos. U siječnju je kompanja također stekla servis za web konferencije, Dimdim, za 31 milijun dolara.

Online tržište za upravljanje i nadzor društvenih medija je u središtu nekoliko velikih investicija i akvizicija u posljednje vrijeme. U veljači, Vitrue je osigura 17 milijuna dolara financiranja, dok je Buddy Media podigla 23 milijuna dolara financiranja u listopadu prošle godine.