Facebook_Twitter Američka Vlada bi mogla početi upozoravati građene u vezi eventualnih terorističkih napada putem društvenih mreža Facebook i Twitter, navodi se u izvješćima.

Associated Press je u četvrtak izvijestio da Američko Ministarstvo Domovinske Sigurnosti radi na poboljšanju trenutnog sustava za uzbunjivanje u slučaju opasnosti od terorističkih napada.

Novi sustav, prema izvješću, će imati samo dvije razine upozorenja, povišen i aktualan. Upozorenja bi se prenosila javnosti dijelom i putem sučelja društvenog umrežavanja Facebook-a i Twitter-a.

Alarmiranje javnosti, u vezi potencijalnih terorističkih napada, putem društvenih mreža Facebook i Twitter radilo bi se tek nakon što federalni, državni i lokalni čelnici već budu obaviješteni,

navodi se u pojašnjenju novog sustava.

Očekuje se da novi sustav bude operativan do 27. travnja.

Činjenica da se Američka Vlada odlučila za ovakav korak, kao što je upozorenje na potencijalnu prijetnju od terorističkih napada, komunicijanja sa javnošću putem Facebook-a i Twitter-a, pokazuje koliko su u današnjem svijetu važna sučelja za društveno umrežavanje.

Postoji stotine milijuna ljudi koji koriste Facebook i Twitter. Za mnoge od njih, to je primarni komunikacijski alat. Masovnost i popularnost društveni mreža može da bude izuzetan alat da se prenese informacija velikom broju ljudi. Možda čak i najbolji.

Društveno umrežavanje velikom brzinom napreduje, ugrožavajući ostale, tradicionalna sredstva komunikacije, tako da ne treba da čudi ako se i druge institucije odluče da urade nešto slično.