burstmedia_logo1 Video tražilica Blinkx kupuje tvrtku za online oglašavanje Burst Media a prema uvjetima sporazuma, Blinkx će platiti 30 milijuna dolara u gotovini i dionice, navodi se u priopćenju koje su organizirale obje tvrtke. Osim toga, menadžment Burst-a koji uključuje i suosnvača i izvršnog direktora Jarvis Coffin i suosnivača David Stein, prema dogovoru će ostati sa privremenom ulogom za pomoć u tranziciji.

Tijekom posljednjih nekoliko godina, Burst, koji nudi rješenja za online video oglašavanje web izdavačima, generirao je dosta veliki prihod. Prema navodima koji stižu iz Blinkx-a, Burst je generirao 37,7 milijuna dolara prihoda prošle godine, a 31,4 milijuna dolara u 2009 godini. Međutim, to su podaci koji ne uključuju rate za vraćanje kredita, porez, amortizaciju i ostale troškove. Sumirajući sve podatke pokazuje se gubitak od 1,4 milijuna dolara u 2010 godini i gubitak od 600.000 dolara u 2009 godini.

Blinkx, koji sebe naziva "najvećom i najnaprednijom svijetskom video tražilicom", u posljednje vrijeme generira profit. Prema navodima tvrtke, njegov prihod je porastao za 109 posto tijekom posljednjih šest mjeseci, 27,4 milijuna dolara, donoseći tvrtki dobit od 2 milijuna dolara.

Blinkx navodi da planira da integrira "relevantna videa i video kanale" u Burst-ovu mrežu koju čine tisuće sajtova web izdavača.

Spajanjem Blinkx-ove jedinstvene patentirane tehnologije sa Burst-ovim masivnim dosegom, mi ćemo imati potencijal za stvaranje personalizirane, online televizije koju će gledati stotine milijuna korisnika,

istakao je izvršni direktor Blinkx-a, Suranga Chandratillake u svom priopćenju.