steve-jobs1 Prva autorizovana biografija Steve Jobs-a, “iSteve: The Book Of Jobs”, pojaviće se na tržištu početkom 2012 godine, u izdanju Simon & Schuster.

Autor knjige Walter Isaacson, je pisac poznat po biografijama Kissinger-a, Albert Einstein-a i Benjamin Franklin-a.  Walter Isaacson bivši je izvršni direktor CNN-a i Time Magazine.

S obzirom da je Isaacson imao pristup Apple-u, Steve Jobs-u i njegovoj porodici, ovo bi trebala biti knjiga koja će prikazati neke detalje iz života Steve Jobs-a koji nisu bili do sada poznati javnosti.

Steve Jobs je još uvek na bolovanju, oporavlja se od retke bolesti raka gušterače. U njegovom odsustvu na vodećoj poziciji u Apple-u nalazi se njegova dosadašnja desna ruka Tim Cooku.

Steve Jobs je ikona u svijetu biznisa i tehnologije o njemu su napisane brojne knjige međutim ni jedna od njih nije autorizovana sa njegove strane pa tako ni veoma zanimljiva knjiga koja treba da se pojavi naredne nedelje na tržištu, “In the Plex” napisana od strane Steven Levy-a, koja otkriva tajni svet Google-a, i ponudu osnivača Google-a svojevremeno upućenoj Steve Jobs-u, a takođe tu su i neke pojedinosti o onome što se dogodilo u odnosima Google-a i Kine. Ipak, “iSteve: The Book Of Jobs”, koja izlazi početkom 2012 godine je jedina knjiga koja je autorizovana od strane Steve Jobs-a.