Blockbuster Dish Network je pristao na kupovinu lanca za iznajmljivanje filmova, Blockbuster, po cijeni od 228 miliona dolara u gotovini. Nekadašnji gigant na tržištu iznajmljivanja filmova je dolaskom novog doba, streaminga filmova, morao da proglasi bankrotstvo. Završetak ovog posla se očekuje u drugom kvartalu.

Dish Network, satelitski TV provajder je učestvovao na aukciji u Stečajnom Sudu na kom je njegova ponuda bila najbolja.

Sa više od 1.700 prodavnica, veoma prepoznatljivim brendom i više metoda isporuke, Blockbuster će upotpuniti našu postojeću ponudu video sadržaja. Blockbuster -ov način poslovanja se suočava sa značajnim izazovima ali mi se nadamo da ćemo u radu sa njegovim zaposlenicima ponovo uspostaviti Blockbuster brend kao lidera na tržištu video zabave,

naglašava Tom Cullen, izvršni potpredsednik Sales, Marketing and Programming u Dish Network.

Blockbuster se bori već neko vreme sa igračima kao što su Netflix i Redbox koji svakim dano sve više i više preuzimaju tržište video zabave, uništavajući poslovanja koja se bave iznajmljivanjem DVD filmova. Sa više i više opcija za strimovanje/preuzimanje filmova se pojavljuje a skorašnje promovisanje striminga filmova sa Facebook-a mogao bi čak i eskalirati.

Mnogi su ovo Blockbuster-ovo bankrotstvo proglasili krajem DVD filmova.

Još nije poznato šta Dish Network planira da uradi sa Blockbuster-om. Pretpostavlja se da se radi o licenci za sadržaj koji Blockbuster ima i koja postaje glavno oružje u borbi za kupce.

Jedna od najvećih prednosti koje je Blockbuster imao jeste da je imao neke filmove pre svojih konkurenata tako da ova kupovina može biti veoma dobra za Dish Network kupce.