twitter-follow-achiever Bord Supervizora San Francisca je jučer odobrio pravilnik koji isključuje Twitter Inc i neke druge tvrtke od plaćanja 1,5% poreza na plaće koji ubire grad, u sljedećih šest godina.

Ova poreska olakšica je uslovljena prelaskom Twittera i ostalih tvrtki na novu lokaciju u San Franciscu, u prostor Central Market, koji je bio "opterećen velikom nezaposlenošću već desetljeće", navodi je u priopćenju gradonačelnik San Francisca, Edwin Lee.

Pravilnik ima za cilj poticanje razvoja u oblastima koje nazivaju Mid-Market i Tenderloin i ne odnosi se na tvrtke u drugim područjima grada.

Twitter trenutno se nalazi u južnom delu grada ali je kompanija već neko vrijeme razmišljala da napusti San Francisco dijelom i zbog ovog gradskog poreza grada, navodi se u izvješću gradske uprave objavljenom prošlog mjeseca.

Želio bih se zahvaliti kompaniji Twitter na njegovom ostanku u San Franciscu i za njegov entuzijazam povodom naših napora za revitaliziranje Central Market-a i Tenderloin. Ovo novo partnerstvo sa Twitter-om predstavlja samo jedan primjer kako grad može raditi u suradnji s poslovnim subjektima, organizacijama, vlasnicima nekretnina, te stanovnicima u cilju iniciranja značajnih promjena u ovom susjedstvu,

navodi u priopćenju gradonačelnik Edwin Lee.

Društvena mreža Twitter koja je pokrenuta 2006 godine u posljednje vrijeme agresivno zapošljava nove radnike a trenutačno kompanija ima više od 450 zaposlenika.