11969v4-max-250x250 Cloud servis Dropbox treba danas da objavi veoma impresivne brojke u rastu ovog, svega četiri godine starog servisa, navode imnogi online izvori. Prema tim izvorima, koji su dobro upoznati sa poslovanjem Dropbox-a, navodi se da servis ima 25 miliona korisnika a dnevno se pohranjuje čak 200 miliona datoteka, odnosno milion na svakih pet minuta.

Dropbox je Cloud servis koji omogućava korisnicima upload svojih podataka na njihove servere kako bi mogli pristupiti njima sa bilo koje lokacije a koji su sinhronizovani i sa mobilnim uređajima. Dropbox omoogućava svima 2GB besplatnog prostora, dok se dodatni prostor plaća a cene su jako pristupačne. 2GB besplatnog prostora je sasvim dovoljno velikoj većini korisnika za pohranjivanje ličnih podataka kojim mogu da pristupe sa bilo kog računara ili mobilnog uređaja a mnogi takođe ovaj servis koriste i za backup. Ako želite da imate 2GB besplatnog prostora za svoje potrebe posetite Dropbox stranicu.

Dropbox su osnovali Drew Houston i Arash Ferdowsi 2007 godine, a odmah nakon osnivanja mnogi investitori su prepoznali potencijal ovog servisa tako da je Dropbox iste godine dobio 7,2 miliona dolara investicija od Sequoia Capitala, Accel Partnersa i ostalih.

2010 godine Dropbox je imao 4 miliona korisnika, što je duplo više nego što su imali 2009 godine, a to je jasan pokazatelj ogromnog rasta ovog servisa iz godine u godinu.