Golden_Gate_Capital_logo Golden Gate Capital Corp. kupuje Lawson Software za 2 milijarde dolara, objavljeno je danas. Ovaj sporazum će stvoriti jednu od industrijskih najvećih ERP (Enterprise Resource Planning) softvera, odmah iza SAP i Oracle, a očekuje se da će se kompletan posao završiti u trećem tromjesečju ove godine.

Ova objava dolazi šest tjedana nakon što je Infor (tvrtka za razvoj softverskih rješenja, inače u vlasništvu GGC) dao ponudu za preuzomanje kompanije Lawson, koja je inače poznata po snažnoj prisutnosti u nišama kao što je zdravstvena skrb.

Mnogi stručnjaci su predviđali da će to isprovocirati i ponudu kompanije Oracle, ali do toga nije došlo, barem ne javno.

Drago nam je da su ušli u ovu transakciju koja će ponuditi Lawson dioničarima atraktivno vrednovanje,

naveo je u priopćenju director kompanije Lawson, Harry Debes.

Dioničara kompanije Lawson će dobiti 11,25 dolara po dionici u gotovini, navodi se u priopćenju.

Golden Gate Capital Corp. i svom vlasništvu ima kompaniju GGC Software Holdings koja je povezana sa tvrtkom Infor i private equity tvrtka podupiratelj Golden Gate kapitala. Tvrtka Infor, čija veza sa Golden Gate Capital Corp. je preko kompanije GGC Software Holdings, izrasla je u veliko poslovanje, objavljujući prihod od 2 milijarde dolara. Lawson je prijavio prihod u iznosu od 736,4 milijuna dolara u 2010 godini.

Kompanija Infor je prošle godine imenovala bivšeg predsjednika tvrtke Oracle, Charles Phillips, za izvršnog direktora. Charles Phillips je zaslužan za mnoge Oracle-ove softverske akvizicije.

Lawson je prirodni strateški partner za Infor, nudi komplementarna softverska rješenja koja će proširiti naš postojeći portfelje, posebice u područjima kao što su zdravstvena skrb, javni sektor, proizvodnja i upravljanje ljudskim kapitalom,

izjavio je Charles Phillips u svom priopćenu povodom ovog stjecanja.