sony-ps3-hacked-at-last-1 Kompanija Sony je na svom oficijelnom blogu postavila upozorenje za više od 70 milijuna svojih korisnika da su njihovi osobni podaci, koji uključuju korisnička imena, adrese, e-mail adrese, datum rođenja, lozinke i korisnička imena za PlayStation Network i Qriocity, kao i ostale podatke, nakon hakerskog napada došli u ruke "neovlaštenoj osobi".

Iako nema dokaza da su hakeri pristupili podacima koji se tiču korisničkih kreditnih kartica, za sada ipak ne možemo isključiti tu mogućnost. Ako ste unijeli podatke o vašoj kreditnoj kartici preko PlayStation Network ili Qriocity, kao mjera opreza, kompanija Sony vam savjetuje da kontaktirate banku jer ipak postoji mogućnost da hakeri posjeduju vaš broj kreditne kartice. Sa velikom pozdanošću možemo potvrditi da sigurnosni kodovi nisu bili izloženi hakerima,

navodi se u upozerenju kompanije Sony.

Zanimljivo je da se za hakerski upad u Sony-jevu mrežu čulo nakon objave hakerske grupe Anonymous da nemaju ništa sa ovim napadom.

Sony-jeva mreža je i dalje nefunkcionalana a do kada će to tako biti još uvijek nema nikakvih obavještenja iz kompanije.