yahoo-connected-tv-logo Yahoo je kupio IntoNow, servis za check-in TV programa, čija tehnologija je dizajnirana da pomogne televizijskim gledaocima u pronalaženju programa a takođe im omogućava da o njima diskutuju sa svojim prijateljima interaktivno.

IntoNow aplikacija je pokrenuta u januaru ove godine i trenutno je dostupna za iPhone, otkriva zvuk TV programa koji dolazi iz TV setova ili računara i pokušava da identifikuje specifične programe i epizode koja je traju.

IntoNow je kompanija koju je osnovao Adam Cahan, bivši direktor MTV Networksa, koja nakon što se identifikuje program koji gledate na TV-u omogućuje korisnicima da tu informaciju podelite putem Facebook-a ili Twitter-a. Poput Shazaama, IntoNow omogućuje da pritiskom na tipku, koja nakon 4 do 12 sekundi raspoznaje audio zapis, saznate što tačno gledate, te da li emisija ide uživo ili ne. IntoNow je indeksirao više od pet godina američkih televizijskih programa u svojoj bazi.

Yahoo predviđa da će IntoNow tehnologija povećati korištenje njegovih ostalih usluga i aplikacija, uključujući i pretraživač, video sadržaj, njene mobilne sajtove i njenu Connected TV platformu. Verzije IntoNow aplikacije za iPad i Android uređaje su u završnom procesu.

Nije iznenađenje za Yahoo da investira u tehnologiju koja promoviše gledanje profesionalnog video sadržaja među stotinama miliona korisnika. Direktor kompanije Yahoo, Carol Bartz, izjavila je na konferenciji za novinare da je video oglašavanje najbrže rastući segment oglašavanja u koji kompanija polaže velike nade u budućnosti.

Ona takođe navodi da je kompanija zabeležila značajan rast u pregledu profesionalnog video sadržaja, kao i da je video ključni element u Yahoo-ovoj strategiji angažovanja korisnika. Yahoo je posebno zainteresovan za profesionalno proizveden video sadržaja mnogo manje za amaterski, korisnički generisan video sadržaj, istakla je Carol Bartz.