3606295240_51f643dd5d YouTube svojim partnerima iz dana u dan donosi sve više novca tako da u poslednje vreme mnogi „mali” kanali postavljaju pitanje, šta je potrebno da se postane YouTube partner.

Razmotrimo nekoliko stvari koje mali YouTube kanali mogu da urade kako bi ispunili uslove da postanu YouTube partneri. Ovo će takođe biti veoma interesantno i svim YouTube korisnicima.

Da biste postali YouTube partner, morate ispuniti tri minimalna uslova:

 1. Da kreirate originalne video snimke za online strimovanje.
 2. Posedovati posebne dozvole za korišćenje i ostvarivanje profita na sav audio i video sadržaj koji ste otpremili, bez izuzetaka.
 3. Da redovno otpremite video sadržaj koji pregleda na hiljade YouTube korisnika, ili objavljujete popularan ili komercijalan video sadržaj na druge načine (kao što je online prodaja DVD-ova).

Da bi ispunili prvi uslov, sav vaš video sadržaj mora da ispunjava YouTube Community Guidelines i Terms of Service. Drugim rečima, razmislite dva puta pre nego što otpremite video snimak.

Da bi ispunili drugi uslov, sve komponente vašeg videa moraju biti vaša originalna kreacija, čak i audio koji koristite. Najbolji način da se uverite da vaš video ne krši tuđe autorsko pravo jeste da koristi vaše veštine i maštu za stvaranje nečeg potpuno originalnog.

Da bi ispunili treći uslov, potrebno je da hiljade ljudi otkriju, gledaju i dele originalno kreirane video zapise koji zadovoljavaju prvi uslov. Prilikom ocenjivanja aplikacija, YouTube gleda na različite faktore, uključujući:

 • Popularnost vašeg video snimka.
 • Broj pretplatnika na vašem kanalu.
 • Vaše učešće u YouTube zajednici.

Ukoliko želite da postanete YouTube partner, onda svakako da treba da analizirate poteze partnera čija je online zarada na YouTube za svako poštovanje. Mnogo toga se može naučiti posmatranjem tih partnera i njihovih videa.

Mnogi uspešni partneri ističu četiri stvari koje su važne:

 1. Izabrati nišu, i konstantno dodavati video snimke. Neki uspešni partneri navode da ih je YouTube pitao koliko često prave video snimke, kad su se prijavljivali za partnerstvo.
 2. Potrebno je imati veći broj vlastitih video snimaka pre nego YouTube počne da razmatra vaš kanal dostojnim partnerstva. Niko ne zna koji je to minimalni broj ali se svi slažu da je jako bitan faktor.
 3. Video snimci moraju biti originalni. Posle partnerstva, YouTube postavlja pet pitanja za svaki otpremljeni video kako bi utvrdio da li su komponente kao što su slike, muzika, video snimci, itd, originalni.
 4. Kvalitet videa u smislu:
 • da li je video informativan i koristan
 • da li je optimizovan sa pravilnim naslovom, opisom i tagovima
 • postoji li doslednost niše i videa, kako bi se kanal mogao identifikovati za određenu temu