kindle_hand Amazon.com Inc. obara cijenu svog Kindle e-čitača. Amazon će ovo smanjenje cijene kompenzovati s on-screen oglasima.

Amazon je objavio da će Kindle sa ovom posebnom ponudom koštati 114 dolara, što je 25 dolara manje od trenutno najjeftinijeg Kindle-a, a uključivati će ​​reklame na dnu početne stranice uređaja kao i u sklopu čuvaru zaslona.

Amazon konstantno smanjuje cijenu Kindle-a, prva verzija objavljena 2007 godine koštala je 399 dolara u 2007, a ovo je prvi put da su oglasi na neki način uključeni u e-čitač.

Jay Marine, direktor Kindle-a, u svojoj izjavi navodi da je ovo pojeftinjenje uređaja kome su dodate reklame, način da Kindle dođe u ruke većeg broja ljudi. Ovaj potez također pokazuje da je Amazon sve agresivniji u svojim nastojanjima da privuće kupce.

Neki potencijalnim kupcima se možda neće svidjeti ideja da imaju oglase na svojim e-čitačima, ali Jay Marine smatra da je ušteda novca taj faktor koji će sigurno da privuče kupce.

Među oglašivačima koji financiraju čuvar zaslona su General Motors Co. Buick, Procter & Gamble Co. Olay kozmetika, Visa Inc JPMorgan Chase & Co i ostali.

A osim toga oglasa, najnoviji Kindle je identičan trenutnom uređaju koji koristi Wi-Fi bežično preuzimanje knjige (skuplji model koristi 3G za bežične isporuku sadržaja). Zaslon je veličine 6 inča u dijagonali, baterija traje tri tjedna sa Wi-Fi, i ima dovoljno prostora za pohranu 3.500 knjiga.

Oglasi će se mijenjati često, a istaknuto je da neće biti nikakvih oglase u Kindle Books.