affiliate-marketing-from-home-1 Affiliate marketing je jedan od najboljih načina da se ostvari online zarada. Ako usporedimo online affiliate marketing sa drugim online poslovanjima, možemo vidjeti neke benefite. Evo pet razloga da počnete zarađivati ​​novac sa affiliate marketingom.

Nema troškova proizvodnje
Affiliate marketing je prodaja i promicanje tuđih proizvoda a zarade se je u vidu komisije tj. provizije od svake postignute prodaje. Kao affiliate marketer, ne morate brinuti o razvoju niti cijeni proizvoda. Radi se sa gotovim i dokazanim proizvodom i ako ga uspijemo prodati, možemo zaraditi. To je sve.

Skoro nikakvi troškovi
Izreka kaže, potrebno je potrošiti nešto novca da bi se zaradilo. Za svaki posao, postoji određeni trošak koji ovisi o vrsti poslovanja. Što se tiče affiliate marketing poslovanja, tu je trošak jako mali (ako se to može nazvati trošak) a svodi se na: stol, stolicu, Internet priključak i računalo i to je sasvim dovoljni za pokretanje affiliate poslovanja.

Nema nikakve licence niti naknade za promicanje affiliate proizvoda
Većina popularnih affiliate programa su besplatni. Ne trebate platiti nikakvu pristojba za licencu za promicanje affiliate proizvode. Za svako normalno poslovanje, bila bi vam potrebna određena dozvola, licenca, i obično je ograničena na određeno zemljopisno područje. Međutim, što se tiče affiliate marketing poslovanja, tu nema nikakvih geografskih ograničenja, affiliate marketer može promovirati proizvode širom svijeta, bez plaćanja bilo kakve naknade.

Na izbor imate tisuće proizvoda i usluga za promoviranje
Što je tema vaše web stranice ili bloga? To nije nikakvo ograničenje za promicanje bilo kojeg affiliate proizvoda ali ako bi proizvod bio relevantan sa temom vaše web stranice ili bloga lakše bi ga promovirali. Relevantnost je bitna jer već imate određenu grupu korisnika kojima možete da ponudite proizvode ili usluge koje bi ih mogli zanimati. Sa affiliate marketingom, možete prodavati bilo koji proizvod, ima ih na tisuće, ali bi bilo dobro da taj proizvod upoznate, također radi lakšeg promicanja.

Nije neophodno da imate iskustvo u prodaji
Može se početi sa affiliate poslovanjem bez ikakvog prethodnog iskustva u prodaji. Većina affiliate kompanija pružaju dobar marketinški materijal za marketere. Uporabom ovih materijala, vrlo lako i brzo se može se postaviti affiliate na sajt.

Affiliate programi su jako dobar način zarade na Internetu. Neke prednosti su navedene, sigurno da ih ima još mnogo a možete ih pronači ako prosurfate malo. Ovo je vjerojatno jedan od načina sa kojim možete najviše da zaradite. Rad od kuće kao affiliate marketer na zahtjeva nikakve troškove a može da vam donese jako mnogo. Posjetite neke od affiliate kompanija kako bi vidjeli koje proizvode i usluge nude, proučite njihove materijale i savjete.

Neke od najpopularnijih affiliate kompanija su Clickbank, Commision Junction, wealthy affiliate i ostali.