htc-sensation3view HTC je zvanično predstavio Sensation, Android telefon sa impresivnom hardverskom specifikacijom i Sense 3.0, novom verzijom HTC-ovog prilagođenog softvera okruženja.

Telefon ima 4,3-inčni qHD (960×540) Super LCD ekran. Pokreće ga dual-core procesor Qualcomm Snapdragon klokovan na 1.2GHz i ima 768MB RAM-a. Njegova zadnja 8MP kamera naglašava LED blic, autofokus i podršku za snimanje video u rezoluciji 1080p. Ovaj novi HTC 4G telefon takođe ima i prednju VGA kameru za video ćaskanje. U specifikaciji se navodi da telefon može download-ovati brzinom 14.4Mb/s na HSPA + mrežama.

Sensation dolazi za prilagođenom verzijom HTC Android 2.3. Nova verzija Sense-a treba da donese neka impresivna poboljšanja, uključujući i zaključavanje ekrana koje se može konfigurisati i na kojem se mogu prikazati widgeti. U paketu se nalazi i HTC Watch, novi servis za strimovanje koji korisnicima omogućava preuzimanje filmova i televizijskih emisija za gledanje na telefonu.

Visoka rezolucija qHD ekrana daje Sensation znatnu prednost i poboljšanje u odnosu na Thunderbolt i Inspire, HTC Android telefone od 4,3 inča, koji su trenutno na tržištu. HTC Sensation bi u Evropu trebao sa stigne sledeći mesec a u SAD do kraja leta.