YouTube se sprema da pojača svoju Video On Demand uslugu koja sada treba da bude pravi konkurent Apple iTunes servisu.

Na svoju postojeću streaming funkcionalnost Google je dodao dogovore sa Hollywood-skim studijima poput Warner Bros, Sony Pictures Entertainment, Universal, Lionsgate i Kino Lorber što ga sada ističe kao velikog igrača na tržištu iznajmljivanja filmova.

Ako Google doista ozbiljno misli da poboljša kvalitetu YouTube sadržaja i ponudu filmova za iznajmljivanje on je morao napraviti ove dogovore sa filmskim studijima s obzirom da glavni konkurent na tržištu, Apple iTunes, trenutno surađuje sa Disney, Fox, Warner Bros, Universal, Paramount, Sony, MGM, Lionsgate i New Line Cinema, iznajmljujući njihove filmove za 2,99 dolara po filmu.

Ova partnerstva označavaju novu eru suradnje koja bi se mogla reflektovati i na Google TV, koji je izgubio mnoga partnerstva sa velikim studijima ubrzo nakon svog lansiranja prošle godine. Paramount i Fox (koja su također blokirali Google TV) odbili su biti dijelom ove filmske streaming usluga, navodi nekoliko izvora.

YouTube u proteklih godinu dana konstantno radi na poboljšanju svoje usluge najma filmova dodajući sve više i više filmskih naslova na YouTube i možemo da kažemo da imamo na raspolaganju nekoliko tisuća naslova. Sve ostale špekulacije ne želimo da komentiramo,

priopćio je glasnogovornik YouTube-a.