raining-money-keyword Pravilno istraživanje ključnih reči fundamentalno je ne samo za dovođenje ciljanog prometa na vaš blog ili sajt, već i kada se radi o zaradi na Internetu. Izbor pravih fraza ključnih reči mogu značajno uticati da online zarada bude mnogo veća i efikasnija. Kada dobijete posetioce na svoje stranice, možete očekivati da oni preduzimaju određene akcije koje možete monetarizovati kao što su klikanje na oglas, kupovina proizvoda i ostalo. Sa pravilnim istraživanjem ključnih reči možete da povećate svoje šanse i učinite svoj sajt profitabilnijim. Ovde su 3 načina:

Mreže za oglašavanje

Online zarada sa mrežama za oglašavanje kao što su Google AdSense i Chikita eMiniMalls može biti vrlo unosna za blogera, internet marketere i webmastere. Google AdSense prikazuje oglase relevantne sa vašim sadržajem. Ako se vaš sadržaj odnosi na SEO, Internet marketing, bloganje ili eBooks, tada ćete imati oglase relevantne sa tim temama. Ono o čemu bišete na svom blogu ili web sajtu itekako može da utiče na vaše potencijalne prihode jer se sve ključne reči ne plaćaju isto. Ključne reči kao što su “Search Engine Optimization”, na primer, omogućavaju veću zaradu u odnosu na na primer ključne reči “eBooks Publishing”. To zavisi od tržišta. Neki niše su konkurentnije od drugih tako da oglašavači moraju da izdvoje više novca.

Oglasi koji se prikazuju na Google AdSense su stvari iz Google AdWords-a. AdWords oglašavači su omogućili da se njihovi oglasi pojavljuju na mreži sa sadržajem koja je ustvari AdSense i tako oni mogu da odrede koliko treba da plate po kliku. Ako oglašivač plaća 0,80 dolara u mreži sa sadržajem za ključne reči kao što su “Search Engine Optimization”, a drugi plaća 0,30 dolara za ključne reči kao što su ” eBooks Publishing”, onda ćete zaraditi više od svojih stranice na kojima je tema SEO.

“Kupovina” ključnih reči i fraza

Ključna fraze ne samo da donose promet za AdSense zaradu već možete da zaradite novac i direktno sa nekim ključnim frazama. Jedan efikasan način da se postigne taj cilj jeste da potražite ključne fraze za na primer “kupovina”, ko ja se odnosi i za materijalna i nematerijalna dobra a potom napišete sadržaj vezan za ove proizvode.

Ključne fraze vezane za “kupovina” potencijalno mogu da vam pošalju posetioce koji svakako traže da kupe nešto. Takve ključne fraze mogu da se sastoje od reči kao što su “kupi, kupovina, prodaja, popusti, besplatna dostava, akcija” i sl. Sa ovakvim pristupom online zarada je gotovo sigurna jer, bilo da prodajete neke svoje proizvode ili affiliate proizvode vaš saj te imati odličnu monetarizaciju.

Ključne fraze “Kako da…”

Postoje određene ključne fraze, a ne odnose se na “kupovinu”, čijim korišćenjem se može uveliko povećati online zarada vašeg sajta. Ključne fraze “Kako da” i članci koji pružaju odgovor na konkretan problem su neke od ključnih reči koje su izuzetno profitabilne. Cilj je da obezbedite neke informacije, u vidu saveta, a potom čitaocu preporučite neki srodan proizvod. Ovi proizvodi bi svakako trebali da budu u stanju da detaljnije pokriju temu i daju veču vrednosti onome što ste ponudili na početku članka.

Budite kreativni sa vašim stranicama, napavite nekoliko istraživanja ključnih reči kako bi došli do onih koje bi mogle znatno da povećaju vašu Internet zaradu.