Yuri Milner i njegov Digital Sky Technologies (DST) ponovo su privukli interesovanje svojim novim ulaganjem. Nakon investiranja u Groupon i Spotify vrijednog 100 milijuna dolara počele su glasine da kompanija njuška oko poslovanja tkz “Kineskog Amazona”, 360buy.com.

Sada su glasine potvrđene, DST se nalazi u skupini ulagača koji investiraju impresivnih 1,5 milijarde dolara u kompaniju 360buy.com Kompanija je u istom prostoru kao i Taobao a planira i IPO u 2013 godini.

360buy je najveći 3C online trgovac na B2C tržištu u Kini a također je jedan od najpopularnijih i najsnažnijih e-business web stranice sa oko 10 milijuna registriranih korisnika na Kineskom e-Business polju.

Yuri Milner-ov DST sa 500 milijuna dolara predvodi ovo fenomenalno ulaganje od 1,5 milijarde dolara, zajedno sa Tiger Fonda, Walmart i drugi ulagačima. Yuri Milner i njegov Digital Sky Technologies su poznati po uspješnim ulaganjima u Facebook, Zynga i Groupon a sada se kako stari stoje okreću znamenitim i rastućim mogućnostima na Kineskom e-Commerce tržištu.

e-Commerce industrija u Kini je u prošloj godini zabilježila 79 milijarde dolara prodaje a sam 360buy.com je prema procijenama napravio 1,7 milijarde dolara prodaje u 2010 godini.