amazon_270x100_270x100 Amazon je objavio da širi svoj ​​program razmjene kako bi se omogućilo korisnicima da zamijene svoje polovne elektronske uređaja za Amazon poklon kartice. Jedan od najvećih online trgovca navodi da će prihvatiti korištene Tablet uređaje, mobitele, MP3 playere, kamere i GPS uređaje, bez obzira gdje su predmeti kupljeni. Ponuđena razmjena se kreće u vrijednosti od 25 centi za neke vrste mobitela pa do 480 dolara za Apple iPad 2.

Kupci stanje svoji korištenih proizvoda opisuju sa ("Kao novo," Dobro " ili" Prihvatljivo") i printaju pre-paid otpremnicu. Nakon što Amazon primi i pregleda predmete, poklon kartice se pohranjuje na korisnikov Amazon račun, i to obično u roku od 48 sati, navodi Amazon. Odbijeni uređaji se pošiljaocima vraćaju u roku od 14 bez troškova.

Ovaj program je do sada prihvatao samo korištene video igre (medij i hardver), DVD-ove i knjige.

Stotine tisuća korisnika je već dobilo milijune dolara u poklon kartica od razmjene ovih proizvoda putem našeg programa. Kategorija elektronike je prirodan nastavak u proširenju ovog programa tako da smo oduševljeni što našim kupcima sada možemo ponuditi više mogućnosti za razmjenu,

priopćio je Paul Ryder, potpredsjednik odjela Elektronika u Amazon-u.

Početkom ove godine, Best Buy je pokrenuo “buy-back“ uslugu kojoj je cilj da umanjili zabrinutost kupaca oko zastrajevanja tehničkih uređaja. Redai se o tome da nakon kupnje TV-a, mobitela, laptopa ili tableta na Best Buy-u, kupac ima dvije godine u roku kojih može da vrati proizvod i za njega dobije određeni postotak od kupoprodajne cijene, naravno, uslov je da je proizvod u dobrom stanju.