YouTube_Town_Hall_610x321

YouTube Town Hall je nova uslugu najpopularnijeg video sajta, koja omogučuje da članovi Kongresa suprotstavljaju mišljenja povodom ključnih tema, kao šo su budžet ili stanje u Avganistanu. YouTube Town Hall korisnici mogu da postavljaju pitanja zakonodavcima u vezi sa mnogim temama koje su im na raspolaganju, a zatim o tim pitanjima glasaju i drugi korisnici. Najpopularnija pitanja se onda postavljaju članovima Kongresa na različitim stranama a oni postavljaju video snimak na Town Hall, dajući argumente svoje strane korisnicima. Nakon saslušanja obe strane, korisnici mogu da biraju i "podrže" jedno stajalište.

Ovaj ulazak YouTube-a u prostor politike za njega nije nimalo stran. 2007 godine, kompanija je dozvolila korisnicima da postavljaju videa sa pitanjima za predsedničke kandidate u debati koju je organizovao CNN. Na izborima 2010 godine, političari širom SAD-a su koristili YouTube za širenje svojih poruka. Tokom poslednjih nekoliko godina, Bela Kuća ažurira svoj YouTube kanal objavljujući važnr događaje u vezi sa administracijom predsednika Obame.

Uz pomoć Town Hall , YouTube se nada da će njegovi korisnici biti više uključeni u politički proces. Kompanija je saopštila da će novi video snimci biti dodavani svakog meseca, a korisnici već sada mogu početi sa postavljanjem pitanja.