Android-Market-Security Korisnici Android uređaja u našem regionu će konačno od sledeće nedelje moći da kupuju aplikacije u okviru Android Market-a. Naime, Google sledeće nedelje konačno proširuje listu zemalja koje će moći kupovati aplikacije na Android Market-u.

Ovo se odnosi na zemlje našeg regiona, Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju ali i na još 95 zemalja.

Ovo je jako važna vest za sve regionalne korisnike Android uređaja. Sam smisao smartphone-a (pametnih telefona) je u aplikacijama, a bez pristupa online trgovini postaju skoro kao obični telefoni, osuđeni na često loše i slabo funkcionalne besplatnih aplikacija.

Amazon, kao veoma ozbiljan konkurent Android Market-u je naterao Google da osim ove proširene liste podržanih zemalja, ponudi još nekoliko novosti. među kojima je poboljšanje interfejsa svakako najvažnije. Android Market će tako dobiti dvije nove stranice, "Trending" i "Top Grossing" liste koje će biti regionalizovane, a znatno je poboljšano filtriranje i pronalazak aplikacija. Osim toga, Android Market će dobiti i liste najboljih aplikacija koje se plaćaju ili najboljih novih aplikacija, ali će i preporučivati korisnicima nove aplikacije, na osnovu onih koje su ranije preuzimali, a od juna, Android Market dobija podršku i za velike aplikacije, do 4GB.

Google je sa ovim novostima obradovao mnogobrojne korisnike Android uređaja u regionu, koji sada ne moraju da se dovijaaju kako bi pribavili neku aplikaciju za svoj uređaj.