blekko-logo Blekko je objavio neke novosti u postavki privatnosti. Osobni podaci (poput IP adrese) sada će biti zadržane maksimalno 48 sati. Usporedbe radi, politika zadržavanja kompanija Google i Yahoo je 18 mjeseci a Microsoft Bing, 6 mjeseci.

Ostali noviteti vezani za privatnost koje je Bleko objavio uključuju: novi HTTPS preferirani sustav, koji automatski upućuje korisnike na HTTPS (bezbjedne) web stranice u mnogim slučajevima i SuperPrivacy i NoAds opt-out postavke privatnosti, omogućuju korisnicima da izbace oglase i smanje logiranje.

Blekko pruža HTTPS na svojim web stranicama ali to nije dovoljno da bi se obezbijedila sigurnost informacija korisnika. Ako pretražujete Web koristeći nesiguran WiFi, i kliknite na ne-HTTPS Wikipedia link u rezultatima pretraživanja, bilo tko u blizini može da vidi kojoj Wikipedia stranici pristupate. Također se veoma lako mogu vidjeti uvjeti pretraživanja koje ste koristili. Međutim, ako isto pretraživanje uradite koristeći Blekko, vi ćete biti potpuno sigurni kada kliknete na Wikipedia link, vaši privatni podaci će biti zaštićrni. Tražilice i previše znaju o svojim korisnicima. Cilj nas u Blekko je da pronađemo ravnotežu između zadržavanja informacija koje pomažu u poboljšanju naše tražilice, i ne zadržavanja informacija koje korisnik preferira zadržati privatnim,

izjavio je tehnički direktor Greg Lindahl.

Ono što je vidljivo da Blekko pokušava jeste da se na neki način odvojiti od konkurencije. Tome u prilog ide i ova današnja objava ali i nedavna integracija s Facebook-om, ili činjenica da sui z rezultata pretraživanj izbacili domene koji se smatraju farmama sadržaja.

Nema sumnje da se Blekko trudi da bude drugačiji ali mislim da će još mnogo vremena proći dok ga korisnici u većem broju ne prihvate.