google Prvi Android smartphone se pojavio 2008 godine. Nakon toga, 2010 godine, platforma se proširila na Tablet a sada, Android želi ući i u vaš dom.

Na svojoj I/O Developer konferenciji, Google je prikazao jedan dio svog projekta Android@Home, koji proširuje Android platformu i na domove korisnika. To znači da bi jednog dana u budućnosti, mogli kontrolirati sve kućanske aparate, perilicu posuđa, sustav grijanja, svjetla i ostalo, koristeći svoj Android uređaj kao daljinski upravljač.

Zamislite telefon kao nukleus od koga je sve ovo počelo. Mi otvaramo platformu do svako može učiniti sve što zamisli,

izjavio je Google-ov direktor inženjeringa Joe Britt.

Iako je na konferenciji ponudio samo mali detalj, Google objašnjava da je esencijalno stvoren okvir za kontrolu bežične komunikacije između uređaja u vašem domu. Tijekom prezentacije Joe Britt je prikazao ovu bežičnu komunikaciju koristeći Motorola Xoom Tablet sa kojim je kontrolirao svjetla na pozornici. Google je ovo izveo sa prvm službeno najavljenim partnerom, Lighting Science.

Za Google, Android@Home projekt je prvi korak u "internet stvari", pojam koji se koristi za opisivanje rastućeg trenda proizvođača koji proizvode inteligentne, povezive uređaje. Velike tech tvrtke poput ARM Holdings i Hewlett-Packard-a već odavno su uključeni u ovaj prostor, od pružanja jeftinih mikrokontrolera i toolkits da hobista i inženjera, za stvaranje bežičnih senzorskih sustava koji mjere seizmičke aktivnosti. U biti, projektima poput ovih u konačnici je cilj da "glupe" ili nepovezive uređaje zamijene "pametnim" (povezivim).
Ova vrsta bežične komunikacije između uređaja već postoji, umrežene "pametne zgrade" koje često uključuju praćenje temperature i rasvjetnih tijela.

No, Google kaže Android @ Home presijeca neke od troškova često povezan s postojećim bežičnim sustavima praćenja. A prema Google direktor inženjerskog hardvera Matt Hershenson, projekt će se otvoriti mogućnosti za stvaranje pametnih uređaja za programere koji inače ne bi imali šanse.

Uz Android@Home, Google je također prezentovao i Android Open Accessory potporu. Ovo omogućuje eksterni hardver, kao što su miš ili Xbox kontroler, za interakciju sa Android uređajem. Ako želite priključiti neki dodatni uređaj koji zahtijeva aplikaciju kako bi funkcionirao, biti ćete preusmjereni na Android Market kako bi preuzeli odgovarajuću aplikaciju. USB podrška je trenutno dostupna a Bluetooth podrška se očekuje u budućnosti.

Android Open Accessory je ugrađen u Android 3.1 " Honeycomb", kao i u Android 2.3.4 "Gingerbread".