twitter-logo Twitter je nedavno dodao nekoliko značajki. Nove značajke omogućavaju da vidite tweets svoje sljedbenike kao i one koji su od ljudi oje oni slijede. Dodan je također i “stumble through” gumb koji omogućuje da nasumično prolzite kroz tweet stream svojih sljedbenika.

Veliko je pitanje da li je ovo nešto što je korisnicima zaista bilo potrebno?

Ljepota Twitter je njegova jednostavnost. Biti prisiljen na komuniciranje u samo 140 znakova na početku se činilo smiješnim, ali ubrzo je bilo prihvaćeno jer je bilo jednostavno. Tvrtka se igrala s nekoliko značajki od svoga postojanja, ali od večine je odustala jer nisu poticali tu jednostavnost. Sada se čini da Twitter želi više interakcije između svojih korisnika i pokretanje ovih novih značajki trebalo bi to da potakne.

Na slici možete da vidite da ste sada u mogućnosti da kada kliknete na osobu koju pratite, vidite tweets negovih sljedbenika. To znači da učinkovito gledate njihov Twitter stream. Ova značajka je bila dostupna prije nekoliko godina, ali se tada od nje odustalo.

twitter-2

“Stumble” značajka još nije dostupna globalno, ali slika ispod pokazuje da će postojati gumb koji će omogućavati da vidite tweet stream drugih korisnika. Ovo bi možda i moglsa biti korisna značajka, ali da li je neophodna?  

twitter-3

Možda ste već primjetili da je Twitter počeo da filtrira medijski sadržaj, tj. dobijate prikaz kao na slici ispod. Ovo i nije tako loša značajka kada se sve uzme u obzir.

twitterpersonalisation

Jedno od pitanja je, zašto bi korisnici željeli nasumično gledati tweet stream nekog od korisnika koje prate? Da li je ovo značajka koja treba da dovede do veće interakcije? Twitter ne prikazuje ​​oglase tako da dodatni pageviews ne utjeću na njegove prihode, ili ovo znači da se mreža sprema za monetarizaciju i da želi imati povećanje pregleda stranica?