one-way-backlinks Ako šaljete e-mail, koristite Twitter ili druge društvene mreže, imajte svoj web sajt, onda lako može da primeni sledeće strategije koje ljudi ne koriste mnogo, kako bi dobili povratne linkve (backlinks) na vaš sajt.

Ako imate web sajt ili blog, svakako da bi trebalo biti u vašem e-mail potpisu. Razmislite o svim ljudima kojima šaljete e-mail, oni možda i ne znaju da imate sajt. Slanje email-a sa web sajtom u potpisu može vam doneti dodatni promet ali i rezultirati da vam prijatelji pruže javnu podršku stavljajući vaš link na svoj sajt ili recimo zid na Facebook-u!

Ukljućivanjem linka na Twitter, Facebook, LinkedIn i druge društvene mreže množe da vam donese jako mnogo promote na web sajt. Iako na Twitter i Facebook možete da postavite samo URL, na LinkedIn može da postavite anchor tekst. Naravno, to je preusmeren link, ali poenta nije da se dobije linkjuice sa vašeg profila, radi se o tome da se uverite da ako neko želi da vas pomene na svom sajtu, na osnovu društveno medijskih veza, lako će moći da pronađe vaš link.

Takođe, osim glavnih društvenih mreža i većina ostalih vam omogućava da negde postavite svoj link. Ako samo jedna osoba klikne na link i podeli ga sa drugima, onda je vredelo to uraditi.

Jako interesantni su i bedževi. Na primer, SEOmoz je krerao malu stranicu sa jednostavnim bedžem i HTML kodom koji ljubitelji sajta mogu da dele. Ako vaš sajt ima dosta kvalitetnog sadržaja, ili vaše poslovanje ima mnogo zadovoljnih klijenata, ne može biti loše da kreirate neku lepu grafiku za ljude koji bi je koristili da vam pomognu u promovisanju. Osim ovoga, razmislite i o načinima da jednostavno povežete određene delove sadržaja. Ovo uključuje infografike ili video snimke i jednostavne linkove na kraju svakog članka koji sadrži poziv na akciju za povezivanje sa ovim postom ako vam se svidi.

Google obožava prirodne linkove i ne postoji ništa prirodnije nego kada se neko dobrovoljno poveže sa vašim sadržajem zbog nečega što ste uradili za njih, bilo da se radi o odgovoru na pitanje na LinkedIn ili slanja neke dobre informacije putem email-a.