lijit Nije iznenađujuće da mnoga poslovanja koriste Google AdSense platformu kako bi zaradila novac na Internetu.

Iako Google AdSense platforma veoma uspešna, ipak, poznato je da ona cilja, pre svega, velike izdavače. Iz tog razloga, Lijit Networks ima za cilj da pruži alternativu za AdSense i dopre, posebno, do izdavača srednje veličine.

Kompanija Lijit Networks izdavačima obezbeđuje angažovanje publike i alate za analitiku još od 2006 godine, ali je dodala funkciju monetarizacije tek početkom ove godine. Od četvrtog kvartala 2010 godine, transakcije na platformi za oglašavanje su porasle za sjajnih 74 odsto. Lijit Networks je nedavno zatvorila krug finansiranja od 10 miliona dolara, kako bi proširili svoju platformu i ušli u direktnu konkurenciju sa Google-om.

Todd Vernon, izvršni direktor i osnivač Lijit, navodi da izdavači, posebno oni srednje veličine, nisu zadovoljni Google-om koji, prema rečima izdavača, ne ispunjava očekivanja njihovih korisnika.

Sve u svemu, Google je itekako ranjiv na ovom području i mi smatramo da možemo da uđemo u trku sa njima jer mi znamo šta korisnici trebaju. Mi samo želimo da imamo što više veze sa što više izdavača u oblasti sadržaja koju mi odlično poznajemo i koju znamo da unovčimo, verovatno buno bolje i kvalitetnije od drugih,

izjavio je Todd Vernon.