quora Quora se izdvojila i napravila razliku u odnosu na tipične forume koje su u formi pitanja i odgovora, po kvaliteti razgovora i onih kojih u njima sudjeluju. No, kako je stranica dobijala na popularnosti i vidljivosti, počela je da sve više da privlači one koji su u njoj vidjeli potencijal koji može da se iskoristi. To je dovelo do borbe između onih koji su željeli zadržati sajt bez samopromocije i onih koji su željeli sajt kao još jedan način za brandiranje i pozicioniranje.

Marc Bodnick, poznat po napuštanju Elevation Partners, gdje je bio suosnivač, objavio je da Quora sada "potiče korisnike da doprinose korisnom sadržaju o temama za koje je relevantno njihovo osobno iskustvo". Ovo je odstupanje od originalne misije sajta koja je zabranjivala sadržaj koji je smatran "samopromotivnim." Marc Bodnick navodi da su stara pravila previše restriktivna, da je kvaliteta odgovora najvažnija i da su korisnici sa znanjem izravno pozvani da daju svoj doprinos.

Screen shot 2011-05-07 at 2.21.54 PM

Sa ovim promjenama svi brandovi sada mogu početi odgovarati na pitanja vezana za njihove proizvode, izravno ili tandencijonalno. Bodnick je ponovio da je objavljivanje pripadnosti (a time i potencijalne pristranosti) još uvijek potrebno, kao na primjer, da li raditi za tvrtku, ili ste investitor, itd.
Iako ima nekih rasprava o Quora-inoj sposobnost da se nametne značajnom broju korisnika, sasvim je jasno da postoji značajan potencijal u kvalitetnoj alternativi današnjim bazama znanja, kakva je na primjer Wikipedia.

Twitter, Facebook i LinkedIn su imali svoj put do opće prihvaćeni, kako od korisnika tako i od brand promotera i raznih marketera. Slično tome, Foursquare je stekao dobar odnos s trgovcima i oglašivačima, a Zynga sa gamerima. Bit svega je novac. Uz Quora-ino postajanje magneta za visoko kvalitetnu raspravu, i skidanje okova sa samopromocije i marketinga, otvara se mogućnost da Quora dobro monetarizuje popularnost koju već ima.