skype_microsoft Microsoft je kupio kompaniju Skype Technologies za 8,5 milijardi dolara. Nakon glasina kako je Facebook zainteresiran za kupnju kompanije Skype ali, očigledno da je Microsoft bio konkretniji.

Ova kupnja Skype-a Microsoft-u donosi veoma priznato brand ime na Internetu u trenutku kada se kompanija bori da uđe dublje u potrošačko tržište. Kompanija Skype je osnovana 2003 godine i uvela je revoluciju u Internet telefoniranje.

Kompanija Microsoft ovom akvizicijom također dobija više od 663 milijuna registriranih korisnika Skype-a, koji bi sada mogli postati potencijalni korisnici i ostalih Microsoft proizvoda. Prvenstveno se to odnosi na mogućnost spajanja sa Microsoft Xbox 360 i Kinect sustavom kao i integriranjem u Office.

Unatoč tome što je dobro priznati Internet brand među online korisnicima, Skype je prijavio gubitak u prošloj godini. Tvrtka, koja je u objavi prihoda za prošlu godinu navodi prihod od 860 milijuna dolara i 264 milijuna dolara operativne dobiti, što je ipak gubitak od 7 milijuna dolara.

Ove je jedan veliki potez kompanije Microsoft koji ih značajno ojačava u tržišnoj borbi sa glavnim rivalima kompanijama Apple i Google.