Review-affiliate-programs-1 Affiliate programi su postali jedan od najpopularnijih načina sa kojim veliki broj ljudi zarađuje na Internetu. Online zarada sa Affiliate programima je vrlo jednostavan proces. Radi se o promicanju tuđih proizvoda na svojoj web stranici a zarađujete proviziju na osnovu svake obavljene prodaje koja je ostvarena posredstvom vas, tj. linka (affiliate linka) koji se nalazi na vašoj web stranici. Postoje više vrsta affiliate programa a neke od njih su:

Pay per sale – Sa ovim affiliate programom bivate plaćeni za svaku prodaju koju ste u mogućnosti generirati. Ako posjetitelj posredstvom affiliate link koji se nalazi na vašem sajtu dođe na web sajt prodavca i obavi kupnju, vi dobivate postotak od prodaje. Ovaj tip se uglavnom temelji na proviziji.

Pay per lead – Sa ovim affiliate programom, dobivate jednokratnu naknadu za dovođenje korisnika na sajt trgovca. Vi obično zarađujete između 2 i 5 dolara po posjetitelju od kojih će biti traženo da ispune neki upitnik, anketu ili prijavu.

Pay per click – Sa ovim programom, plaćeni ste za svakog posjetitelja kojeg ste u mogućnosti poslati na sajt trgovca uz pomoć bannera ili tekstualnog linka, bez obzira da li će se obaviti kupnja ili ne. Obično, trgovačke tvrtke plaćaju od 0,05 dolara pa do 0,10 dolara po kliku.

Flat fee affiliate – Sa ovim affiliate programom, plaćanje se temelji na unaprijed određenom iznosu za svakog posjetitelja koji učini barem jednu kupnju ili bilo koju drugu transakciju s trgovcem, bez obzira na vrijednost obavljenih transakcija.

Single tier program – Sa ovim programom plaćanje se temelji na izravnim transakcijama, tj. na transakcijama koje je affiliate generirao. Vaša zarada kao affiliate-a će ovisiti isključivo od toga koliko "prodaja" proizvoda ili usluga možete ostvariti, i koliko posjetitelja možete da pošaljete na web sajt trgovca.

Two tier program – Ovaj program nagrađuje affiliatea u dvostrukom obliku. Plaćanje je bazirano na transakcijama do kojih je došlo posredstvom affiliatea ali također i za dovođenje novih affiliatea u program.

Multi tier program – U slučaju multi-tier programa, trgovci nagrađuju partnere koji su u mogućnosti da dovedu i druge affiliate na nekoliko razina.