cod_hacker Nakon što je napadnut Sony PlayStation Network, kompanija Microsoft je primjetila da se nešto čudno događa i na Call of Duty serverima. Kompanija je odmah izdala upozorenje smatrajući da se radi o istom napadu koji je oborio Sony PlayStation Network, međutim, ispostavilo se da je ovaj napad delo jednog 14-godišnjeg hakera.

Ovaj 14-godišnjak, iz Dablina, Irska, je hakirao Call of Duty: Modern Warfare 2 servere prošlog meseca i pokrenuo phishing prevaru kako bi došao do informacija o korisnicima. Kompanija Microsoft je prvobitno pomislila da se radi o istom napadu kao i na PlayStation Network tako da je alarmirala sve svoje službe zadužene za bezbednost. Nakon sprovedene istrage, tinejdžer je otkriven.

Ispostavilo se da neko mora završiti fakultet i uz to se još dokazati da bi se zaposlio u kompaniji kakva je Microsoft, dok drugi mogu jednostavno uhakovati sajt ili uslugu i biti regrutovani od strane kompanije kakva je Microsoft.

Kompanija Microsoft je objavila da je regrutovala ovog 14-godišnjeg tinejdžera. Paul Rellis, direktor Microsoft Ireland, izjavio je da kompanija Microsoft planira da angažuje ovog tinejdžera iz Dablin-a kako bi pomogla da se njegov talenat nastavi razvijati ali u legitimne svrhe. Paul Rellis nij želio da otkrije ime ovog 14-godišnjeg tinejdžera koji je uspio uhakovati Call of Duty servere.