youtube_videos YouTube je najpopularniji sajt za dijeljenje video sadržaja ali isto tako i sajt koji svim korisnicima pruža mogučnost da ostvare online zaradu. Online zarada putem YouTube-a može da se ostvari na nekoliko načina:

YouTube Partner Program

Korisnici imaju priliku da zarade novac izravno sa svog YouTube kanala.YouTube nudi partnerski program za sve one video producente koji redovito stvaraju kvalitetan i originalan video sadržaj koji ima određenu popularnost. Generalno, morate se prijaviti na ovaj program a u nekim slučajevima Google izravno poziva najbolje kanale da se pridruže njegovom programu za dijeljenje prihoda.Na taj način ćete mjesečno dobijati udio od prihoda od oglasa koje je generirao vaš kanal. Da bi iskoristili priliku za online zaradu koju ovaj program nudi, ne morate osnovati vlastito poslovanje ili brand jer i pojedinci sa dobrim sadržajem mogu da se pridruže ovom programu. Saznajte više o tome koje uslove treba ispuniti da bi postali YouTube partner.

Postavite YouTube videa na ostale sajtove za deljenje video sadržaja

YouTube vam omogućuje da podijelite video isječke sa drugima ugrađujući ih u web sajt. Postoji jako mnogo video sajtova kao što su Flixya i Mediaflix na koje požete postavljati svoj YouTube video sadržaj i koji će zaradu od tih videa podjeliti sa vama. Neki od ovih sajtova zahtijevaju AdSense korisnički račun da bi sudjelovali u njihovom programu dijeljenja prihoda.

Koristite YouTube videa na svom blogu ili web sajtu

Mnogi postavljaju YouTube videa na svoje blogove ili web sajtove što je sjajan način za povećanje broja posjetitelja kao i za njihovo veće angažovanje. Kada privućete značajniji broj posjetitelja onda na veliki broj način možete to da monetarizujete a neki od njih su: AdSense, Affiliate programi itd.

Promovirajte vaš web sajt pomoću YouTube-a

Vrlo jednostavno možete iskoristiti YouTube za promicanje vaše web stranice. Kreiranje korisnog video sadržaja može vam pomoći u izgradnji autoriteta u niši kao i privlačenju značajnijeg prometa i lojalnih pretplatnika.YouTube ima ogroman potencijal za generiranje jako velikog prometa na vaš sajt i ako želite da vas online zarada pozitivno iznenadi onda to svakako morate da iskoristite.

Affiliate Marketing

Neki marketeri s velikim uspjehom koriste YouTube za povećanje affiliate prodaje. Možete da napravite kvalitetnu video recenziju i unutar nje postavite svoj affiliate link (postoji software za to), a potom taj video postavite na YouTube. Sa uvjerljivim videom sigurno treba da očekujete značajno povećanje prodaje. Također, unutar videa ne mora da bude affiliate link, možete da postavite link koji će korisike voditi na vaš web sajt koji je sadržajno i dizajnerski osmišljen da zadivi korisnike kojima kasnije možete da nudite razne proizvode ili usluge.

Oglašavajte se direktno na svom YouTube sadržaju

Ako ste afirmiran YouTube izdavač, i držite da spadate u uspješne kanale, onda treba da počnete da razmišljate o prihvaćanju izravnog oglašavanja na vašem video sadržaju.

Ovo su neki od dobro poznatih načina zarade na Internetu sa YouTube-om tako da ako malo prosurfate, moći ćete pronaći mnogo iskustava koje korisnici imaju sa ovim načinima zarade.