virtual-assistant Administrativni asistent, virtualni asistent, osobni pomoćnik, freelancer, ili kako god to nazivate, je jedan od najatraktivnijih poslova kada je u pitanju rad od kuće. Postati virtualni pomoćnik je jedan od najboljih načina da zaradite novac na Internetu radom od kuće. Ali, kako možete postati virtualni asistent i kako pronaći online posao virtualnog asistenta?

Kako postati virtualni asistent?
Sve ovisi o tome kakave projekate želite raditi. U jedan od poslova virtualnog pomoćnika spada i izgradnja linkova za webmastere, a to ne zahtijeva neke naročite vještine. S druge strane, tu su i poslovi poput tajnika, koji zahtijeva malo iskustva i znanja o radu s obradom teksta i statistika. Ako ne znate da odradite neke određene zadatke, ne morate prihvatati taj posao, jednostavno prihvatite rad na projektima koje znate raditi jer zaista ima mnogo poslova za virtualne asistente da gotovo svatko tko zna koristiti Internet može pronaći neki posao za sebe.

Što virtualni asistent radi?
Kao virtualni asistent možete raditi na upravljanju projekata, raditi poslove tajnika, unos podataka, obradu teksta, administrativne poslove, rukovanje naplatom i bilo koji drugi zadatak koji se može raditi na Internetu.

Koliko novca se možete zaraditi kao virtualni asistent?
Plaćanje može biti po satnici ili za svaki projekt samostalno na temelju specifičnih zahtjeva projekta. U prosjeku, online zarada virtualnog asistenta se kreće od 5 do 45 dolara na sat u zavisnosti od posla koji obavlja.

Prednosti rada kao virtualni pomoćnik
Sve što vam trebate da zaradite novac kao virtualni pomoćnik jeste računalo i priključak za Internet. Možete raditi za jednu tvrtku, 10 tvrtki, jednu osobu, ili više njih. Možete birati za koga ćete raditi i koliko će te naplatiti. Rad od kuće kao virtualni pomoćnik je poželjan način online zarade mnogima jer ste ovde sami sebi šef, raditi kada želite i koliko želite i možete raditi u bilo koje doba dana.

Kako pronaći posao virtualnog pomoćnika?
Postoji nekoliko načina da pronađete poslove virtualnog asistenta. Jedan jednostavan i besplatan način je da jednostavno koristiti online forume, pogotovo webmaster forume, kako bi pronašli webmastere i online poduzetnike kojima je potrebna pomoć. Mnogi online forumi imaju sekcije gdje članovi mogu postavljati oglase za najam virtualnih asistenata. Iskoristite ove forume za pronalazak posla. Još brži način za pronalazak online posla kao virtualni asistent je pomoću web stranica koje rade kao posrednici između virtualnih asistenata i poslovnih subjekata. Ove web stranice će vam pomoći da pronađete projekat za mali postotak od ukupnog iznosa koji ćete zaraditi po završetku projekta.

Evo nekoliko legitimnih sajtova koji nude poslove virtualng asistenta:

  • Odesk.com
  • HomeJobStop.com
  • TeleworkRecruiting.com
  • Elance.com
  • Guru.com
  • Fiverr.com

Za online posao virtualnog pomoćnika ne treba mnogo, predanost i spremnost za rad, tako da nije ni čudno da je ovo jedan od najlakših načina sa kojim se može ostvariti online zarada radom od kuće bez kakvih ulaganja.