Drudge-Report-Logo Drudge Report je ispred društvenih medija kada je u pitanju dovođenje prometa na najznačajnije web sajtove sa vestima, navodi se u novoj studiji koja dolazi iz Pew Research-a.

U sveobuhvatnom ispitivanju online prometa podacima koje je obezbedio Nielsen, Pew je utvrdio da samo "tri web sajta donose više od 10 odsto prometa na neki od veliki sajtova sa Vestima, a to su Google (pretraga i vesti u kombinaciji), Drudge Raport i Yahoo (pretraga i vesti u kombinaciji). "

Grafika koju možete da vidite pokazuje upućivanje prometa na najveće brendove u prostoru Vesti, sa Drudge Report, Facebook i Twitter-a.

drudge-facebook-twitter2_blog_main_horizontal

Pew Research su analizirali promet 25 najvećih web sajtova koji se bave vestima. Njihov izveštaj otkriva nove uvide u online ponašanje potrošača vesti i upoređuje podatke iz tradicionalnih izvora sa novim trendovima koji nastaju u društvenim medijima. Izvještaj je ponudio i vredan profil tipova publike online vesti i njihovo ponašanje, a to su podaci koje će izdavaći veoma da cene. Neke najbitnije stvari koje ovaj izveštaj donosi su:

Publika sajtova koji se bave vestima je uglavnom sačinjena od "povremenih korisnika", posetilaca koji ove sajtove posete nekoliko puta mesečno, provodeći samo nekoliko minuta na sajtu. Na primer, baza povremenih korisnika USAToday čini 85% ukupne publike.

Mnogi sajtovi takođe privlače manju grupu lojalnih korisnika koji ih posete više od 10 puta mesečno.

Google dovodi najviše online promete, Facebook izuzetno brzo rastu a Twitter "jedva da se može registrovati kao izvor prometa."

Uprkos meteorskom rastu društvenih medija, u poslednjih nekoliko godina, izveštaj je utvrdio da Drudge Report i dalje nadmašuje i Facebook i Twitter kada je u pitanju dovođenje publike na najveće web sajtove sa vestima.