11041503175362604 Prvi komercijalno dostupan skup alata za probijanje enkripcija i lozinki na iOS uređajima dolazi od strane Ruske sigurnosne tvrtke ElcomSoft. Jedan dio njihovog softvera je za razbijanje lozinki, dok je drugi dio, dostupan samo za policiju i Sudske agencije, u mogućnosti da ekstrahtuje brojeve korištene za kreiranje šifriranih ključeva za iOS podatke kako bi renderovao dešifriranu sliku uređaja.

Alat za dešifriranje omogućava da se nekoliko različitih vrsta ključeva izvuče iz uređaja, uključujući i jedinstveni ključ uređaja (UID) i deponovani ključ dobiven korištenjem UID i deponovanih uparenih zapisa. Ako je uređaj zaštićen samo sa 4-znamenkastim passcode, program onda samo treba da probije ​​sebi put kroz to, da bi dobili pristup svim šifriranim informacija.

iOS nikada nije važi za sigurnosnu tvrđavu, pa čak i ovaj novi alat koristi varijacije prethodno otkrivenih načina. Charlie Miller, iz Pwn2Own i glavni konzultant istraživanja Accuvant, čak je ukazao da je i Fraunhofer Institut za sigurne informacijske tehnologije, detaljno objasnio vrlo sličan metod u znanstveni radu objavljenom u veljači. Međutim, njihov alat nije za prodaju.

Ovaj komercijalno dostupan alat vam omogućava da svoj telefon ili Tablet na prilično jednostavan način zaštitite mnogo složenijom lozinkom od 4-znamenkastog koda, za zaštitu svojih podataka. ElcomSoft metod dolazi sa alatom za razbijanje lozinki, ali njegova prevashodna učinkovitost proizlazi iz definiranja granica mogućeg nagađanja, kao što je varijacija na određene riječi.