ballmer Izvršni direktor kompanije Microsoft, Steve Ballmer, izjavio je da će sljedeća nadogradnja Windows Phone OS, pod kodnim nazivom Mango, donijeti više od 500 novih značajki. Govoreći na razvojnom forumu u Japanu, Ballmer nije želio da daje više pojedinosti o ažuriranju, ali je obećao da će uskoro biti predstavljene sve pojedinosti o tome. Za danas je u New York-u zakazan pregled značajki koje donosi Windows Phone 7 Mango, tako da će se uskoro saznati šta to novo Microsoft ima za ponuditi a sigurno je da se radi o značajkama koje trebaju da ga učine konkurentnijim u odnosu na Apple.

Ono što se sada zna da će Mango donijeti jeste integracija s Twitter-om, podrška za Office 365, IE9 Mobile, SkyDrive u Office Hub i hrpu novih sučelja za programiranje.

Steve Ballmer je također zvanično objavio i da će se Window 8 na tržištu pojaviti sljedeće godine.

Mnogi su očekivali da će nova verzija Microsoft operativnog sustava izaći sljedeće godine, ali tvrtka je sada prvi put to i službeno potvrdila.

Dok s nestrpljenjem očekujemo sljedeću generaciju Windows sustava ima još puno novina koje će stići u međuvremenu. Kako godina bude napredovala čućete još mnogo toga o Tablet, PC i drugim stvarima vezanim za Windows 8,

izjavio je Steve Ballmer.

Windows 8 će se tako pojaviti tri godine nakon Windows 7 verzije koju Microsoft očekuje da će proda u preko 350 milijuna primjeraka u ovoj godini.

Ono što je poznato jeste da će Windows 8 imati savremeno korisničko sučelje i da će podržavat ARM čipove male potrošnje, što bi svakako trebalo kompaniju Microsoft da učini konkurentnim na tržištu Tablet računala, koje je u sve većoj ekspanziji.