Jedan od najlakših načina da steknete vjerodostojnost poslovnih partnera jeste da optimizirate stopu konverzije. U smislu utjecaja na poslovanje, optimizacija konverzije je ključna, jer sa njom vi učinkovito smanjujete cijenu po akciji (CPA), povećavate prihode po akciji i zadovoljavate više posjetitelja na vašem web sajtu.

Ono što je često problem jeste da web analitičari i trgovci imaju jako mnogo naslijeđenih stvari sa kojim trebaju da se izbore pa je zbog toga odabir da se usredotočite na samo jedno ili dva slaba mjesta na web sajtu jako teško. Bilo kako bilo, prije svega trebali bi da za početak da razmislite o ovih pet mjesta na sajtu:

Odredišne ​​stranice plaćene pretrage

Ako želite da napravite veliki utjecaj odmah onda je potrebno prvo da optimizirate odredišne stranice plaćenog pretraživanja jer ćete moći odmah da uštedite novac na marketingu pretrage. Mijenjajte vrijednost propozicija, hitnost, cijene, mix proizvoda i formu.

Unutarnja stranicama s rezultatima pretraživanja

Pretraživanje na vašem web sajtu često doprinosi najboljem i najjeftinijem načinu sa kojim možete da otkrijete što je to što korisnici traže. Također, s obzirom na upite pretrage, potrebno je da pregledajte vaše server logove i saznate da li je na nekim mjestima navigacija zakazala. Pogledajte stranice bez rezultata, najčešće upite koji bi trebali biti zadovoljani kroz navigaciju i možda sinonime koje ste zaboravili uzeti u obzir prilikom pisanja. Povećanjem optimizacije konverzije, od posjeta do unutarnje stranice za pretraživanje, obično rezultira velikim benefitom.

Sekcija “Pomoć”

Mjesta na web sajtovima posvećena pomaganju ljudima su najčešće posjećene od strane vjernih kupaca koji žele riješiti svoje probleme. Prije će posjetiti sekciju Pomoć nego nazvati telefon za podršku ili slati e-mail službi za podršku. Dakle, pomozite njima da bi pomogli sebi i ostalim korisnicima. treba da se potrudite oko dokumentacije za pomoć korisnicima, podrške za preuzimanje i ostalog što može da pomogne korisnicima.

 

Proizvod i usluga preporuke

Umjetnost rasta prodaje najbolje su demonstrirali ecommerce divovi kao što su Apple, Amazon, GoDaddy i Dell. Ako ste u stanju izmjeriti koliko je ljudi u procesu kupnje iz nekog razloga napustilo košaricu, onda ste spremni započeti testiranja proizvoda i usluge preporučivanja kako bi povećali vaš prosječan prihod po narudžbi. Jako je bitno otkriti zašto netko u samom procesu kupnje napušta košaricu.

Najbolje ulazne stranice

Ulazne stranice na vašem web sajtu (osim početne stranice i odredišne ​​stranice) su malo teže za optimizaciju jer prometa koji dolazi sa tražilica ili drugih web stranica i nije uvijek stalan ili predvidiv, ali je ovaj promet veoma bitan za vaš web sajt jer je obično besplatan. Utvrdite koje su vam najbolje ulazne stranice i potom analizirajte šta je to što je zajedničko za njihove ulaze kako bi utvrdili što je potrebno promeniti u sadržaju kako bi se smanjila stopa odstupanja a u isto vrijeme poboljšalo vaše rangiranje na stranicama rezultata pretraživanja.