eBay kao najveći aukcijski sajt na Internetu, idealno je mesto koje omogućava da zaradite novac radom od kuće. Sam naziv eBay je poznat u celom svetu tako da sajt generše ogroman promet, savršen za prodaju robe i usluga. Iako eBay već ima na hiljade prodavaca na svom sajtu uvek ima mesta za nove. Svaka osoba ima jednake mogućnosti zarade na eBay.

Ukoliko vas je zainteresovala online zarada prodajom proizvoda na eBay, postoje određene stvari koje morate da uradite da biste počeli. Prvi i najlakši korak je podneti zahtev za besplatan račun prodavca.

Podešavanje Aukcije

eBay ne zahteva da plaćanje članarine za kupovinu ili prodaju na njihovom sajtu. Kada postavite listu stavki za prodaju tu će biti mala naknada. Takođe, eBay-u ćete platiti procenat od svake prodaje.

Dobra ideja je da se upoznate sa sistemom pre nego što počnete sa ulaganje u dionice za prodaju. Prolećno čišćenje je odličan način da ispraznite svoje ormare ali i generišete neki prihod. Polovne stvari se veoma dobro prodaju na eBay-u, jako je bitno dobro opisati proizvod i obavezno navesti sve mane.

Kada ste obavili određeni broj prodaja nekih svojih starih stvari i kada ste se upoznali sa kako prodaja na eBay funkcioniše, onda možete da pređete na sledeći korak u procesu.

Inventar, robe i usluge

Kada prodajete na eBay, možete nuditi bilo koju vrstu robe ili usluge. Preporučuje se radi smanjenja opštih troškova da ipak, kreirate nišu za sebe nudeći na prodaju jednu liniju proizvoda.

Možete da koristite drop shipping uslugu za snabdevanje ili da sami pravite zalihe proizvoda. Drop shipping usluga može znatno da pojednostavi celi postupak. Sa ovim načinom prodaje vi ne pravite zalihe proizvoda već ga prvo prodate pa onda proizvođaču platite i pošaljete podatke o kupcu kako bi mu on mogao isporučiti proizvod. Postarajte se da proizvod bude na lageru i da ne bude kašnjenja u isporuci jer to može prouzrokovati da dobijete loš rejting. Loš rejting vrlo lako može biti kraj za vašu karijeru prodaje na aukcijskim sajtovima.

Ako se odlučite da sami skladištite robu onda ćete morati pronaći dobrog veleprodavca od koga bi kupovali robu. Prodavat ćete samo robu koju imate u skladištu i popunjavati zalihe po potrebi. Takođe ćete morati da vodite i brigu o dostavi proizvoda kao i o pritužbama kupaca.

Power Seller status i povratne informacije

Jedna od ključnih stvari za poslovanje na eBay jeste važnost uspostave povratnih informacija. Povratne informacije su način na koji kupci rangiraju vaše aukcije. Oni će ocenjivati vaš opis proizvoda, vreme dostave, veštinu komunikacije i troškove isporuke. Pokušajte imati što veći rang.

Power Seller status je zavidna titula na eBay. Ono što ovaj naslov naglašava jeste da vi prodajete veliku količinu robe na eBay i da ispunjavate sve uslove za pružanje odlične usluge. Ako posetite eBay resurs stranicu za prodavaca, naći ćete sve informacije koje su vam potrebne da kako bi i vi dobili ovu titulu.