military-texting Do pre dve godine Američka vojska je zabranjivala pristup i korišćenje društvenih medija a sada ih koriste kao način za regrutovanje. Vojska postaje društvenija, ali u smislu da se okreće društvenim medijima radi vrbovanja potencijalnih regruta koji sve više vremena provode na društvenim medijima kao što su Facebook, Flickr, Twitter i YouTube.

Američka vojska je u poslednjih nekoliko godina često menjala svoj odnos prema društvenim medijima od potpune zabranje korištenja do pokretanja svojih stranica na Facebook-u kako bi došla do novih regruta. Sada Američka vojska, verovali ili ne, koristi film X-Men za svoju promociju i regrutovanje.

Facebook stranica Američke vojske počela je da nudi ekskluzivne preglede i reklame koja prikazuje kako je pridruživanje vojsci kao da postajete jedan od X-Men.

Mi smo u potpunosti svesni da mladi ljudi za vreme naših TV reklama verovatno tipkaju na svom smartphone-u, ne obraćajući pažnju na njih,

izjavio je Generalni Freakley, glavnokomandujući general Fort Knox i Vojne Komande za Pristupanje, koja nadgleda proces regrutovanja.

Generaj takođe priznaje da su počeli novačenje korišćenjem Twitter-a. On navodi i da su mobilni telefoni trenutno zabranjeni u kampovima za obuku, i to se odnosi na prve tri nedelje, ali da bi se ta politika uskoro mogla promeniti, jer prema nekim procenama tweet-ovanje novih regruta o svim različitim aktivnostima koje prolaze u procesu obuke može pomoći u novom regrutovanju.