George Hotz, na Internetu poznat kao “GeoHot”, sada radi za Facebook, potvrdila je najpopularnija društvena mreža. GeoHot je poznat kao netko tko posjeduje izuzetne hakerske vještine za iPhone i Sony PlayStation 3. Zbog upada u PlayStation 3 kompanija Sony ga je tužila, a u travnju je došlo do nagodbe u kojoj je George Hotz pristao da u buduće više neće objavljivati kod.

Sljedeći mjesec, Hotz je angažiran od strane Facebook-a.

Navodno je GeoHot još u svibnju počeo raditi za Facebook kao softverski inženjer. Glasnogovornik kompanije Facebook potvrdio je angažiranje George Hotz-a ali ne i pojedinosti vezane za njegov položaj ili dužnosti.

Iako Facebook još uvijek ne želi da pojasni koju ulogu u kompaniji ima George Hotz-a ipak, mnogi nagađaju da se najvjerojatnije radi o tome da se on, sa svojim znanjem i vještinama, uključi u Facebook poslove vezane za mobilne uređaje a posebno posebno se to odnosi na nadolazeću iPad aplikaciju. Početkom mjeseca je objavljeno da Facebook iPad aplikacija, koja je u razvoju gotovo godinu dana, trba da se pojavi za nekoliko tjedana.