Prije nekoliko tjedana predstavljen je Google +1 gumb, a sada taj gumb uz pregršt novih značajki dobiva pravo značenje. Sada je Google predstavio novu uslugu kojom pokušava da preuzme dio tržišta u prostoru društvenog umrežavanja u kome je Facebook trenutno neprikosnoven.

Usluga pod nazivom Google+, temelji se na “krugovima” koji omogućuju korisnicima da grupiraju prijatelje unutar određenih kategorija. Svatko od nas ima neke svoje prioritete i ljude sa kojima se druži i sa kojima dijeli neki sadržaj. Pomoću “krugovima”, sami određujete i grupirate ljude pa tako određeni sadržaj dijelite sa određenom grupom ljudi, baš kao u stvarnom životu.

Google+ sadrži i funkciju nazvanu Hangouts putem koje možemo pronaći druge osobe na Internetu i uključiti se s njima u video komunikaciju. Kako bi vaši prijatelji doznali da ste na chatu, možete ih obavijestiti na svojem news feedu.

Funkcija Instant Upload omogućuje brzo postavljanje svih fotografija i video zapisa iz mobilnog telefona na profil, i to sa samo jednim klikom, a kasnije se može odrediti koji sadržaj sa kim želimo dijeliti.

Tu je i funkcija Sparks koja omogućuje korisnicima da postave svoje interese i koja traži video zapise i članke za koje misli da će vam se svidjeti, a koje možete pogledati, čitati ili dijeliti kasnije.

Google je naučio mnogo iz bolnog Buzz iskustva, po pitanju privatnosti i cjelokupnog iskustva proizvoda. Ovo je definitivno bolji proizvod od Buzz-a koji je dobro riješio i mnoge nedostatke Facebooka. Google+ usluga trenutno se još uvijek nalazi u testnoj fazi ali nema sumnje da je ovo Google-ov najbolji pokušaj do sada da ugrozi dominaciju Facebooka u prostoru društvenog umrežavnja. Više informacija može se pronaći na službenim stranicama i Google blogu.