8733287154de6210c04642757966549_orig Klijenti iz našeg regiona su sve zanimljiviji kompaniji Google koji je odlučio da otvori svoje regionalno predstavništvo koje će biti smešteno u Zagrebu, a pokrivaće tržišta Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Na čelu zagrebačke kancelarije nalaziće se Joško Mrndže, koji ima veliko radno iskustvo u tvrtkama kao što su McCann Erickson, INBEV i Blitz.

Google je prepoznao velike mogućnosti koje se razvijanjem prisutnosti na Internetu nude lokalnim kompanijama,

izjavio je Joško Mrndže.

U zvaničnom saopštenju navodi se da je ovakav potez u skladu sa strategijom kompanije Google i da će nakon ograničene prisutnosti u našem regionu tokom prethodnih godina, zagrebačka kancelarija neposredno nuditi lokalnu podršku oglašivačima omogućavajući im da ostvare profit od razvoja digitalne ekonomije.

Kompanije Google namerava da dodatno proširi podršku i ponudu lokalnim kompanijama. Osim online alata prilagođenih lokalnim jezicima, Google je već prilagodio lokalnim potrebama petnaestak proizvoda namenjenih i kompanijama i pojedincima na hrvatskom, slovenačkom i srpskom tržištu, među kojima su Google Apps, Google Maps, Google Translate i ostali proizvodi.